ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας αναφέρθηκε ο ΥΠΑΜ στη συνάντηση των ΥΠΑΜ της ΕΕ

Στις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας αναφέρθηκε ο ΥΠΑΜ στη συνάντηση των ΥΠΑΜ της ΕΕ

Στις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας και στην  κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία επιτάσσει την άμεση ανταπόκριση της ΕΕ, αναφέρθηκε ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, κατά τη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ που έγινε την Τετάρτη 26/8 στο Βερολίνο.

 
Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Πετρίδης, ο οποίος ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση εισηγήθηκε το χαρακτηρισμό της Ανατολικής Μεσογείου ως «΄περιοχή ναυτικού ενδιαφέροντος΄, για συντονισμένη και συνεχή παρουσία των κρατών μελών της ΕΕ».
 
Σημείωσε ότι κατά τη συνάντηση των ΥΠΑΜ της ΕΕ, αντηλλάγησαν απόψεις στα θέματα των Επιχειρησιακών και Αμυντικών προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την επιχειρησιακή δέσμευση της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ) με εταίρους της ΕΕ καθώς και τη διαδικασία της «Στρατηγικής Πυξίδας» (Strategic Compass) για την ασφάλεια και άμυνα της Ένωσης.
 
Ο κ. Πετρίδης είπε ακόμη ότι εξέφρασε «την πλήρη υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την εξελισσόμενη διαδικασία της ΄Στρατηγικής Πυξίδας΄» και τόνισε την ανάγκη συμπερίληψης σε αυτήν, της Ρήτρας Αμοιβαίας Συνδρομής της Συνθήκης της ΕΕ. 
 
Επιπλέον, ο Υπουργός Άμυνας είπε στο ΚΥΠΕ ότι στο περιθώριο της συνόδου, συναντήθηκε με την Γερμανίδα ομόλογό του Annegret Kramp - Karrenbauer, όπου συμφώνησαν, όπως υπογράμμισε, «την αναβάθμιση των διμερών σχέσεών μας στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας».
 
Επίσης, ο κ. Πετρίδης είπε ότι συναντήθηκε και με τον Ιταλό Υπουργό Άμυνας, Lorenzo Guerini, με τον οποίο συζήτησαν «την πρόοδο της τετραμερούς πρωτοβουλίας Κύπρου, Ελλάδας Γαλλίας και Ιταλίας για ενίσχυση της κοινής ναυτικής και αεροπορικής παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top