Μια ρωσική επέμβαση στη Λευκορωσία θα ήταν "το χειρότερο" που μπορεί να συμβεί, προειδοποίησε την Παρασκευή (28/08) ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους στο Παρίσι." /> Μια ρωσική επέμβαση στη Λευκορωσία θα ήταν "το χειρότερο" που μπορεί να συμβεί, προειδοποίησε την Παρασκευή (28/08) ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους στο Παρίσι."/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Μακρόν: 'Μια ρωσική επέμβαση στη Λευκορωσία θα ήταν 'το χειρότερο' που μπορεί να συμβεί'

28.08.2020
21:49
Διεθνή

"Οποιαδήποτε εξωτερική επέμβαση στη Λευκορωσία (...) θα μπορούσε να οδηγήσει στη διεθνοποίηση αυτού του θέματος και "το χειρότερο είναι η ρωσική επέμβαση", τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, καθώς ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε έτοιμος την Πέμπτη (27/07) να αναπτύξει δυνάμεις στη γειτονική αυτή χώρα της Ρωσίας, αν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Σκληρή γλώσσα Μακρόν: 'Οι Τούρκοι σέβονται μόνο λόγια που συνοδεύονται από πράξεις...'

Με τη Γερμανίδα καγκελάριο `Αγγελα Μέρκελ, "δεν θέλουμε να έχουμε την επανάληψη αυτού που συνέβη στην Ουκρανία", επέμεινε ο Μακρόν. Για τον αρχηγό του γαλλικού κράτους, οποιαδήποτε ξένη επέμβαση "θα ήταν ανεπιθύμητη".

"Η βούλησή μας είναι να μετάσχει η Ρωσία σε έναν διάλογο για τη Λευκορωσία και να μας βοηθήσει να πείσουμε τον πρόεδρο Λουκασένκο για την ανάγκη να δεχτεί μια διαμεσολάβηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)", πρόσθεσε.

"Αυτό που ο πρόεδρος Πούτιν ήταν σε θέση να πει στην καγκελάριο Μέρκελ και σε εμένα, είναι ότι ο ίδιος είναι υπέρ μιας διαμεσολάβησης του ΟΑΣΕ αλλά όχι ο πρόεδρος Λουκασένκο. Συνεπώς, ο πρόεδρος Πούτιν έχει πολλή δουλειά να κάνει για να μας βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση", δήλωσε ο Μακρόν.

Από ΚΥΠΕ