ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τ/Κ ΜΜΕ - ΣΤΑΡ: Ισραηλινές εταιρείες στο σχέδιο ανάπτυξης Τρικώμου – Αγίου Σέργιου

Τ/Κ ΜΜΕ - ΣΤΑΡ: Ισραηλινές εταιρείες στο σχέδιο ανάπτυξης Τρικώμου – Αγίου Σέργιου

Ισραηλινές εταιρείες φέρονται να ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη στην περιοχή Τρικώμου - Γαστριών, για την οποία προωθείται το σχέδιο πολεοδομικής ανάπτυξης που συζητείται εδώ και ένα χρόνο μεταξύ των «κυβερνητικών» εταίρων και τους διχάζει.

Η τ/κ εφημερίδα "Σταρ", που έχει ασχοληθεί αρκετές φορές με το θέμα, στο πρωτοσέλιδό της σήμερα γράφει ότι το Κόμμα του Λαού στο πολεοδομικό σχέδιο ανάπτυξης που προωθεί περιλαμβάνεται μια έκταση στην περιοχή των Γαστριών που θα δοθεί σε ισραηλινές εταιρείες.

Η "Σταρ", γράφει για «εισβολή ισραηλινών εταιρειών στα Γαστριά» και υποστηρίζει ότι την παρουσία αυτών στην ανάπτυξη της περιοχής προωθεί η «υπουργός εσωτερικών», Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι μερικές από τις εταιρείες, που ενδιαφέρονται για επενδύσεις και έργα στην περιοχή είναι οι Caesar Blue, Irina Paradiso, Castland Project, Keppel International .

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ενώ γνωρίζουν η κ. Μπαϊμπάρς και ο υποψήφιος «πρόεδρος» και «αναπληρωτής πρωθυπουργός», Κουντρέτ Οζερσάι ότι οι εν λόγω ισραηλινές εταιρείες, μέσω εταιρειών που έχουν δημιουργήσει με δικηγόρους στα κατεχόμενα, προχωρούν σε αγορά εκτάσεων γης στην συγκεκριμένη περιοχή, δεν λένε οτιδήποτε. Η Σταρ γράφει ότι το ίδιο γίνεται και στο Ριζοκάρπασο.

Η εφημερίδα δημοσιεύει πρωτοσέλιδα και τον χάρτη της περιοχής έχοντας την ισραηλινή σημαία εκεί όπου θα υπάρξουν οι αναπτύξεις από τις ισραηλινές εταιρείες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Σταρ, στην ιστοσελίδα της, αναφέρεται σε δηλώσεις ενός Τούρκου εν αποστρατεία Αντιναύαρχου, του Καντίρ Σαγντίτς που είπε ότι «οι Εβραίοι έχουν ακόμα και μαρίνα στην τδβκ». Ο ίδιος υποστήριξε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η Κύπρος θα μετατραπεί σε Παλαιστίνη και ισχυρίστηκε ότι στο ψευδοκράτος 25.000 στρέμματα έχουν αγορασθεί από Ισραηλινούς. Η Τουρκία, είπε, θα πρέπει να αγοράσει γη στην Κύπρο μέσω του «ταμείου οντότητας».

Εάν δεν υπάρχει η Κύπρος, συνέχισε, η Ανατολία θα γίνει όπως με τη Συνθήκη των Σεβρών (ΣΣ: εννοεί έδαφος που θα χαθεί, όπως τα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που δόθηκαν με την Συνθήκη των Σεβρών τους Συμμάχους μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο).

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top