ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Φωνάζουν οι ασθενείς για τo Αναισθησιολογικό - 'Κατάγγελναν τα προβλήματα οι αποχωρήσαντες γιατροί'

ΛΑΡΝΑΚΑ: Φωνάζουν οι ασθενείς για τo Αναισθησιολογικό - 'Κατάγγελναν τα προβλήματα οι αποχωρήσαντες γιατροί'

Στην κακή λειτουργία του τμήματος και το κακό εργασιακό περιβάλλον αποδίδει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, την αποχώρηση προσωπικού και την συνεπακόλουθη δυσκολία εξεύρεσης αντικαταστατών, που παρατηρείται στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, με τον ΟΚΥπΥ να δηλώνει στο «ThemaOnline», πώς είναι εις γνώση του οι καταγγελίες και εργάζεται προς το καλύτερο.

Του Γιώργου Τάττη

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, μιλώντας στο «ThemaOnline» επεσήμανε πώς υπάρχει ένα θέμα το οποίο προβληματίζει και απασχολεί τον Οργανισμό πάρα πολύ. Πρόσθεσε δε, πώς «η προσπάθεια είναι να δοθούν οι σωστές λύσεις πολύ σύντομα, ούτως ώστε να σταματήσει το φαινόμενο που παρατηρείται σήμερα».

Φωνάζουν εδώ και καιρό οι αποχωρήσαντες γιατροί - Εκκρεμεί πειθαρχική έρευνα
Από πλευράς των οργανωμένων ασθενών, ο κ. Μάριος Κουλούμας καταγγέλλει στο «ThemaOnline» πως έχουν ήδη σταλεί επιστολές από τον σύνδεσμο εδώ και πάρα πολύ καιρό, χωρίς να υπάρξει κάποια απάντηση, επισημαίνοντας πώς δεν βλέπει την αποφασιστικότητα που χρειάζεται για να λυθούν τα προβλήματα.

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα του τμήματος Αναισθησιολογίας» δηλώνει, ενώ συμπληρώνει πώς «αναισθησιολόγοι που έχουν παραιτηθεί λόγω αυτών των κακώς εχόντων, τα έχουν καταγγείλει στην διοίκηση με επιστολές τους».

Παράλληλα, οι δύο επιστολές που έχουν σταλεί από τον Οργανισμό Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), αφορούν τόσο μια επισήμανση για συγκεκριμένες παθογένειες, όσο και μια πρόταση λύσης για την διοικητική λειτουργία του τμήματος, καθώς το τμήμα παραμένει ακέφαλο.

Όπως τονίστηκε από τον κ. Κουλούμα, για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα με το κακό εργασιακό περιβάλλον και τις καθημερινές διενέξεις μεταξύ του προσωπικού, πρέπει αφενός να  (1) προχωρήσει η πειθαρχική έρευνα που σχετίζεται και με τις καταγγελίες των αποχωρησάντων γιατρών και έχει μείνει στα συρτάρια και αφετέρου, να (2) βρεθεί άτομο εγνωσμένης αξίας να ηγηθεί του τμήματος.

«Εφόσον το Τμήμα παραμένει ακέφαλο, ο ΟΚΥπΥ δικαιούται βάσει συμφωνίας να δώσει ένα καλό συμβόλαιο σε ένα αναγνωρισμένης αξίας αναισθησιολόγο, να έρθει να ηγηθεί του τμήματος σε ένα σωστό περιβάλλον εργασίας», δηλώνει στην ιστοσελίδα μας χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΟΣΑΚ κ. Κουλούμας.

Παραδοχή του προβλήματος και προσπάθειες για λύση
Με την σειρά του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ κ. Χαριλάου, ερωτηθείς για τις επιστολές που έχουν αποσταλεί από τους οργανωμένους ασθενείς, είπε πώς είναι εις γνώση τους οι καταγγελίες των ασθενών και εργάζονται προς το καλύτερο.

Σε σχέση με την πειθαρχική έρευνα, είπε ότι «υπάρχουν διάφορα ζητήματα τα οποία διερευνώνται ακόμη», γι’ αυτό και δεν έχει αποσταλεί κάποια σχετική απάντηση.

Εξηγώντας πώς επηρεάζεται και η λειτουργία άλλων Τμημάτων λόγω του Αναισθησιολογικού, διαβεβαίωσε στο «ThemaOnline» πως η προσπάθειά του ΟΚΥπΥ είναι η άμεση επίλυση των οποιονδήποτε προβλημάτων ούτως ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου.

Γιώργος Τάττης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top