Πήραμε περισσότερα! Η Κύπρος δεν θα χρειαστεί όλο το πακέτο διάσωσης σύμφωνα με τον Fitch

Πήραμε περισσότερα! Η Κύπρος δεν θα χρειαστεί όλο το πακέτο διάσωσης σύμφωνα με τον Fitch

Ο διεθνής οίκος επιβεβαιώνει την αξιολόγηση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της Κύπρου σε B- με θετική προοπτική αλλά αναβαθμίζει το ανώτατο όριο της χώρας (country ceiling) σε BB- από Β.

Tην εκτίμηση ότι η Κύπρος δεν θα χρειαστεί να αντλήσει το σύνολο των €10 δισ. του διεθνούς πακέτου διάσωσης εκφράζει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch.

Ο διεθνής οίκος επιβεβαιώνει την αξιολόγηση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της Κύπρου σε B- με θετική προοπτική αλλά αναβαθμίζει το ανώτατο όριο της χώρας (country ceiling) σε BB-  από Β.

Διατηρεί επίσης το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο της χώρας σε Β. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δεν θεωρεί πλέον «ότι ολόκληρο το χρηματοδοτικό κονδύλι €10 δισ.  θα χρησιμοποιηθεί».

«Οι ισχυρές επιδόσεις του προϋπολογισμού υποδηλούν ότι τα περιθώρια του προγράμματος έχουν φτάσει κοντά στα €3 δισ. (17% του ΑΕΠ)», αναφέρει, προσθέτοντας ότι η «βασική τάση των δημοσίων οικονομικών είναι θετική».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο η πρόταση του Νετανιάχου για κατάληψη της πόλης της Γάζας - Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο η πρόταση του Νετανιάχου για κατάληψη της πόλης της Γάζας - Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Το κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ ενέκρινε πρόταση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου που προβλέπει ο στρατός της χώρας να καταλάβει «την πόλη της Γάζας», ανέφερε προ ολίγου X ο Μπαράκ Ραβίντ, ισραηλινός ρεπόρτερ του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios και του CNN, επικαλούμενος πηγή του στην ισραηλινή κυβέρνηση την οποία δεν κατονόμασε.

BEST OF TOTHEMAONLINE