ΔΙΕΘΝΗ

Στις Βρυξέλλες θα διεξαχθεί και η επόμενη σύνοδος της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στις Βρυξέλλες θα διεξαχθεί και η επόμενη σύνοδος της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η σύνοδος ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τις 14 έως τις 17 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και όχι στο Στρασβούργο ανακοίνωσε  ο Πρόεδρος του ΕΚ, Νταβίντ Σασόλι.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του αναφέρεται ότι  «η έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι το Στρασβούργο, αυτό ορίζεται στις Συνθήκες που θέλουμε να σεβόμαστε. Έχουμε κάνει τα πάντα για να συνεχίσουμε την κανονική πορεία των συνόδων ολομέλειας στο Στρασβούργο».

Ωστόσο, προστίθεται, «η επανεμφάνιση της πανδημίας σε πολλά κράτη μέλη και οι αποφάσεις που έλαβαν οι γαλλικές αρχές να χαρακτηρίσουν ολόκληρο το τμήμα του Κάτω Ρήνου ως κόκκινη ζώνη, μας υποχρεώνει να επανεξετάσουμε τη μετάβαση στο Στρασβούργο».

«Ενώ είμαστε πολύ απογοητευμένοι για αυτήν την απόφαση, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η μεταφορά της διοίκησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συνεπαγόταν καραντίνα για όλο το προσωπικό κατά την επιστροφή στις Βρυξέλλες», σημειώνεται.

«Περνάμε μια δύσκολη στιγμή και είμαι ευγνώμων για όλη τη συνεργασία, τη διαθεσιμότητα και την εμπειρογνωμοσύνη που έδειξε ο Δήμος του Στρασβούργου, οι υγειονομικές αρχές και η κυβέρνηση», αναφέρεται.

Εκφράζεται επίσης η επιθυμία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να επιστρέψει στο Στρασβούργο και η πεποίθηση ότι «ενόψει της μείωσης της πανδημίας, αυτό θα είναι δυνατό».

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top