ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Σοκάρει ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού ανά το παγκόσμιο - Οι χώρες που έχασαν τον έλεγχο

Σοκάρει ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού ανά το παγκόσμιο - Οι χώρες που έχασαν τον έλεγχο

Συνεχίζει να καλπάζει η πανδημία του κορωνοϊού ανά το παγκόσμιο με τα νέα κρούσματα να είναι ψηλά σε αριθμό. 

ΗΠΑ

Τα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 στις ΗΠΑ αυξήθηκαν χθες τουλάχιστον κατά 38.131 στα 6,41 εκατομμύρια, έναντι 6,38 εκατομμυρίων την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.
 
Οι θάνατοι αυξήθηκαν χθες τουλάχιστον κατά 1.025 στους 191.916 έναντι 190.891 την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με την ίδια καταμέτρηση. Τα κρούσματα στην Καλιφόρνια αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 3.534 χθες στις 751.397 έναντι 747.863 την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα επίσης με την καταμέτρηση του Reuters. Ο αριθμός των θανάτων στην Καλιφόρνια από το νέο κορωνοϊό αυξήθηκε χθες τουλάχιστον κατά 101 στους 14.092 έναντι 13.991 την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με την ίδια καταμέτρηση.
 
Λατινική Αμερική

Ξεπέρασαν χθες, Πέμπτη, τα 8 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική, την περιοχή όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότερες μολύνσεις παγκοσμίως, αν και φαίνεται ότι πλέον η επιδημία εξαπλώνεται με πιο αργούς ρυθμούς σε κάποιες χώρες.
 
Τις προηγούμενες επτά ημέρες ως την Τετάρτη ο μέσος όρος των ημερήσιων νέων κρουσμάτων της covid-19 έπεσε στις 67.173, από 80.512 το προηγούμενο επταήμερο, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, που βασίζεται στα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα οι κυβερνήσεις.
 
Η Βραζιλία παραμένει η χώρα της Λατινικής Αμερικής με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, αλλά και τους περισσότερους θανάτους, συνολικά 4,2 εκατομμύρια μολύνσεις και περισσότερους από 128.000 θανάτους. Όμως οι Βραζιλιάνοι αξιωματούχοι επισήμαναν ότι παρατηρούν μείωση των νέων μολύνσεων τις τελευταίες ημέρες. Χθες, Πέμπτη, στη χώρα αναφέρθηκαν 40.557 νέα κρούσματα. Ο ημερήσιος μέσος όρος των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού παρουσιάζει μικρή μείωση στο Περού, την Κολομβία και το Μεξικό, τις πλέον πληγείσες χώρες της Λατινικής Αμερικής μετά τη Βραζιλία.
 
Κίνα

Η ηπειρωτική Κίνα ανέφερε χθες 15 κρούσματα μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό, σε σύγκριση με τα επτά περιστατικά που είχαν καταγραφεί την προηγούμενη ημέρα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας. Η επιτροπή ανακοίνωσε ότι όλες οι περιπτώσεις αφορούν σε εισαγόμενες μολύνσεις, με την εμπλοκή ταξιδιωτών από το εξωτερικό, καθώς καταγράφηκε η 26η συνεχόμενη ημέρα χωρίς τοπικές μολύνσεις. Ο αριθμός των νέων ασυμπτωματικών περιστατικών αυξήθηκε επίσης σε 22, από τα 15 που είχαν καταγραφεί την προηγούμενη ημέρα. Η Κίνα δε συμπεριλαμβάνει αυτά τα ασυμπτωματικά περιστατικά ως επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19.
 
Αυστραλία

Η Βικτόρια, η αυστραλιανή πολιτεία που αποτελεί επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 43 επιπλέον κρούσματα μόλυνσης της Covid-19 και εννέα νέους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, σε σύγκριση με τις 51 μολύνσεις και τους επτά θανάτους που είχε αναφέρει το προηγούμενο 24ωρο. Η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της Αυστραλίας, τόπος του 1/4 του πληθυσμού των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας, καταγράφει περίπου το 75% των τουλάχιστον 26.500 περιστατικών μόλυνσης και το 90% των 797 θανάτων ολόκληρης της χώρας. Μια έξαρση των μολύνσεων ανάγκασε την κυβέρνηση της Βικτόριας να θέσει την πολιτεία σε αυστηρό lockdown στις αρχές Αυγούστου. Ωστόσο αυτό συνέβαλε στη μείωση της ημερήσιας αύξησης των λοιμώξεων σε διψήφια νούμερα τις τελευταίες ημέρες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top