ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολές Οζερσάι προς τους Αμερικανούς ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ για το φυσικό αέριο

Επιστολές Οζερσάι προς τους Αμερικανούς ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ για το φυσικό αέριο

Επιστολές στους Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ έστειλε ο «υπεξ» και υποψήφιος «πρόεδρος», Κουντρέτ  Οζερσάι λέγοντας πως οι Τ/κ είναι ίσιοι εταίροι στους φυσικούς πόρους γύρω από την Κύπρο και γι’ αυτό στις όποιες αποφάσεις αφορούν το θέμα, Τ/κ και Ε/κ πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά ίδιο τρόπο.

 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζερσάι στην επιστολή του προς τους κκ. Πομπέο και Έσπερ απαντά στην επιστολή που έστειλαν για τις έρευνες για το φυσικό αέριο στην περιοχή στους δύο συγκεκριμένους Υπουργούς, τρία μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου, γνωστά – όπως αναφέρεται – για την φιλική τους στάση προς τους Ε/κ και την Ελλάδα, Frank Pallone, Gus Bilirakis και Carolyn Maloney.
 
Στην επιστολή του, όπως αναφέρεται, ο κ. Οζερσάι γράφει για μονομερείς ενέργειες που πράττει η ε/κ πλευρά – παρά τις αντιρρήσεις και τις προειδοποιήσεις της τ/κ πλευράς, από το 2000 μέχρι σήμερα και που «επίμονα συνεχίζει τις παράνομες δραστηριότητες». Υποστήριξε δε ότι ο λόγος της έντασης στο νησί και την περιοχή είναι η προβοκατόρικη – κατά την έκφρασή του – στάση της ε/κ πλευράς.
 
Λόγω της επιμονής της ε/κ πλευρά σε μονομερείς ενέργειες και της αποφυγής συνεργασίας και της συμμετοχής των Τ/κ ως ίσων εταίρων, σε έναν μηχανισμό λήψης αποφάσεων, το ψευδοκράτος υπέγραψε συμφωνία καθορισμού των θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία, για να προστατέψει τα δικαιώματα και συμφέροντά του και δόθηκε η αρμοδιότητα στην ΤΡΑΟ να διεξάγει έρευνες, ανέφερε.
 
Ο κ. Οζερσάι είπε ότι η τ/κ πλευρά με καλή θέληση υπέβαλλε προτάσεις για συνεργασία στο θέμα του φυσικού αερίου το 2011, το 2012 και το 2019, που η ε/κ ηγεσία απέρριψε.  «Με την νοοτροπία αυτή η ε/κ πλευρά, που δεν θέλει να μοιραστεί την διοίκηση και τον πλούτο με τους Τ/κ, εμποδίζει εδώ και 52 χρόνια την λύση του Κυπριακού» πρόσθεσε.
 
Μίλησε για λάθος στήριξη προς την ε/κ πλευρά από την διεθνή κοινότητα και από τα συγκεκριμένα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ που υποδαυλίζει την αδιάλλακτη, όπως ανέφερε, στάση της ε/κ πλευράς.
 
Ο κ. Οζερσάι κατέληξε στις επιστολές του αναφέροντας ότι η τ/κ πλευρά θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την επίλυση του θέματος των υδρογονανθράκων όπως και όλων των ζητημάτων που αφορούν το νησί, μέσω του διαλόγου.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top