ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΟΛΙΟΥ: Τι αποδεικνύεται μετά το θετικό κρούσμα σε σχολείο - 'Θα έχουμε κι' άλλους κορωνοϊούς, αλλά αθώους...'

ΔΡ. ΚΟΛΙΟΥ: Τι αποδεικνύεται μετά το θετικό κρούσμα σε σχολείο - 'Θα έχουμε κι' άλλους κορωνοϊούς, αλλά αθώους...'

Για το θετικό κρούσμα με καθηγητή σε σχολείο, τις αλυσίδες μετάδοσης και την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, μίλησε το πρωί του Σαββάτου (19/09), η Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και μέλος της επιστημονικής ομάδας, Δρ. Μαρία Κολιού.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, η κ. Κολιού ανέφερε ότι το θετικό κρούσμα σε σχολείο ήταν αναμενόμενο, αφού ο ιός υπάρχει στην κοινότητα. 'Αυτό που αποδεικνύεται ότι χρειάζεται είναι η χρήση μάσκας. Αν τα παιδιά φορούσαν την μάσκα τους, υπάρχει ελάχιστος κίνδυνος να έχουν κολλήσει από τον συγκεκριμένο καθηγητή', πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, προειδοποίησε για τα σχολεία ότι 'θα μπουν και άλλοι ιοί στην μέση, δεν θα είναι μονο ο Covid-19. Θα έχουμε κι' άλλους κορωνοϊούς, συγγενικούς αλλά αθώους, του κοινού κρυολογήματος’.

Όπως είπε, θα είναι δύσκολο να διαγνωστεί ένα πιθανό κρούσμα ενώ σημείωσε ότιροσπαθούμε να δημιουργήσουμε πρωτόκολλο, για να ξέρει ένας γιατρός πώς θα αντιμετωπίσει ένα περιστατικό λοίμωξης του αναπνευστικού'.

Σχετικά με τις αλυσίδες μετάδοσης, η κ. Κολιού τόνισε ότι είναι αναμενόμενες αλλά δεν πρέπει να υπάρχουν στους χώρους εργασίας. Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα με την χρήση μάσκας και τον αερισμό του χώρου’.

'Υπάρχουν δύο με τρεις αλυσίδες μετάδοσης στην Λάρνακα και χρειάζεται προσοχή', συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, η κ. Κολιού ανέφερε ότι είναι ανησυχητική, αφού υπάρχουν αρκετά κρούσματα αλλά και θάνατοι. 'Η ομάδα που ασχολείται με την κατηγοριοποίηση των χωρών, δεν θα διστάσει να υποβαθμίσει την Ελλάδα, αν χρειαστεί', πρόσθεσε, μετά από σχετική ερώτηση. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top