ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγωγή κατά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη -Αποζημιώσεις από Κυπριακή Δημοκρατία

Αγωγή κατά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη -Αποζημιώσεις από Κυπριακή Δημοκρατία

Ενάγει τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο τέως Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Γιαννάκη παπαδούρης.

Σύμφωνα με τους νομικούς εκπροσώπους του κ. Παπαδούρη, έκανε υπέρβαση των εξουσιών και αρμοδιοτήτων του.

Ο ενάγων αξιώνει αποζημιώσεις από τον κ. Μιχαηλίδη αλλά και από την Κυπριακή Δημοκρατία, για ηθική βλάβη, προσβολή της προσωπικότητας και ψυχική ταλαιπωρία, την οποία -όπως ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι του κ. Παπαδούρη- υπέστη "συνεπεία των άδικων και παράνομων πράξεων του κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη".

Αυτούσιο το δελτίο Τύπου των νομικών εκπροσώπων του κ. Παπαδούρη: "Ο τέως Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Γιαννάκης Παπαδούρης έχει καταχωρήσει αγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη, Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας και του Γενικού Εισαγγελέα ως εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας με την οποία αξιώνει αναγνωριστική δήλωση ότι ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης κατ’ επίκληση της άσκησης των καθηκόντων του στην πραγματικότητα ενήργησε καθ’ υπέρβαση των εξουσιών και/ή αρμοδιοτήτων του ως Γενικός Ελεγκτής όπως αυτές καθορίζονται στο άρθρο 116 του Συντάγματος. Πρόσθετα ο κ. Παπαδούρης αξιώνει αναγνωριστική δήλωση ότι ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης δεν επέδειξε τη δέουσα και/ή εύλογη και/ή στοιχειώδη επιμέλεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ως Γενικός Ελεγκτής. Τέλος ο κ. Παπαδούρης διεκδικεί αποζημιώσεις τόσο από τον κ. Μιχαηλίδη όσο και από την Κυπριακή Δημοκρατία, μαζί και χωριστά, για ηθική βλάβη, προσβολή της προσωπικότητας και ψυχική ταλαιπωρία την οποία υπέστη συνεπεία των άδικων και παράνομων πράξεων του κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Είναι η πρώτη φορά που ο κάτοχος του αξιώματος του Γενικού Ελεγκτή ενάγεται ενώπιον δικαστηρίου με τον ισχυρισμό ότι κατ’ επίκληση της άσκησης των καθηκόντων του στην πραγματικότητα ενήργησε καθ’ υπέρβαση εξουσιών. Και για πρώτη φορά που ο κάτοχος του εν λόγω αξιώματος ενάγεται για ηθική βλάβη και προσβολή της προσωπικότητας πολίτη της Κύπρου με τις πράξεις του.

Η αγωγή καταχωρήθηκε εκ μέρους του κ. Γιαννάκη Παπαδούρη από το δικηγορικό γραφείο Χρήστος Πουργουρίδης & Σια Δ.Ε.Π.Ε.".

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης τον Νοέμβριο του 2019 είχε αναφέρει ότι ο Γιαννάκης Παπαδούρης, είναι αντιμέτωπος με ποινικά αδικήματα. Σε επιστολή που είχε καταθέσει ο γενικός ελεγκτής ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου που συζήτησε το θέμα, 2 από τις 36 εταιρείες στις οποίες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι ιδιοκτήτης ή μέτοχος ο κ. Παπαδούρης αντιμετωπίζουν δυο ποινικές υποθέσεις με κατηγορίες που αφορούν την κατ’ ισχυρισμό παράβαση του περί οδών και οικοδομών νόμου σε αναπτύξεις (αρχαίο μνημείο) στον Καλοπαναγιώτη, ενώ σύμφωνα με το τμήμα αρχαιοτήτων αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του περί αρχαιοτήτων νόμου.

Παράλληλα ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ανέφερε ότι αποτελεί κλασική περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων σχολιάζοντας το γεγονός ότι διορίστηκε αμισθί ο κ. Παπαδούρης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top