ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέδειξε στην ΓΣ ΟΗΕ τις συμπεριφορές της Τουρκίας

ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέδειξε στην ΓΣ ΟΗΕ τις συμπεριφορές της Τουρκίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανέδειξε στην ΓΣ του ΟΗΕ ευρύτερα τις συμπεριφορές της Τουρκίας όπως εκδηλώνονται στο γεωπολιτικό μας σύστημα και ζήτησε την στήριξη της διεθνούς κοινότητας, δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης. 

«Παράλληλα επαναβεβαίωσε την προσήλωση της πλευράς μας για την επίλυση του Κυπριακού βασισμένη στα ψηφίσματα των ΗΕ και ευρύτερα στις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας», είπε ο κ. Τορναρίτης. 

Ο κ. Τορναρίτης μιλούσε εκ μέρους του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στο περιθώριο προγεύματος εργασίας που παρέθεσε σε Πρέσβεις για ενημέρωση αναφορικά με το θέμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και το Κυπριακό.
 
Κληθείς να σχολιάσει το κάλεσμα που απεύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς την Τουρκία για διάλογο από τον βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν «σαφής και ξεκάθαρος».
 
«Κάλεσε τον Ερντογάν σε διάλογο για να επιλύσουμε τα προβλήματα που αφορούν δύο κυρίαρχα κράτη και τον καθορισμό των αποκλειστικών οικονομικών τους ζωνών», πρόσθεσε.
 
Εάν και εφόσον, σύμφωνα με τον κ. Τορναρίτη, ο διάλογος δεν καρποφορήσει το επόμενο βήμα είναι τα διεθνή δικαιοδοτικά όργανα.
 
«Στο χέρι του Ερντογάν και της Τουρκίας βρίσκεται αυτή την ώρα το συγκεκριμένο μπαλάκι», πρόσθεσε.
 
Αναφορικά με το πρόγευμα εργασίας του ΔΗΣΥ με πρεσβευτές ξένων χωρών, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι «συνεχίζουμε σήμερα τις επαφές και την ανταλλαγή απόψεων με τους πρεσβευτές για να ενημερώσουμε για τις απειλές της Τουρκίας σε σχέση με την Αμμόχωστο αλλά και ευρύτερα για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο».
 
Πρόσθεσε ότι «οι θέσεις του ΔΗΣΥ είναι ξεκάθαρες, στηρίζουν τις θέσεις της Προεδρίας της Δημοκρατίας».
 
Είπε ακόμη ότι ο ΔΗΣΥ έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία σε σχέση με την Αμμόχωστο και «αυτή η εκστρατεία δεν θα τελειώσει όσο οι απειλές της Τουρκίας είναι στο τραπέζι».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top