ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Λειτουργεί κανονικά το Λύκειο που εντοπίστηκε κρούσμα σε μαθήτρια - Οι οδηγίες της διεύθυνσης

ΛΕΜΕΣΟΣ: Λειτουργεί κανονικά το Λύκειο που εντοπίστηκε κρούσμα σε μαθήτρια - Οι οδηγίες της διεύθυνσης

Κανονικά θα λειτουργήσει, μεθαύριο Δευτέρα (28/09), το Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού, εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων μαθητών και καθηγητών που σχετίζονται με τη μαθήτρια που προσβλήθηκε από κορωνοϊό.

Σχετικές οδηγίες δίνει σε ανακοίνωση της η διεύθυνση του Λανιτείου Λυκείου, η οποία αναφέρει πως ενημερώθηκε από το Υπουργείο Υγείας για επιβεβαιωμένο περιστατικό σε μαθήτρια της Β’ Λυκείου, την Παρασκευή (25/09) στις 13:40 και έλαβε σχετικές οδηγίες.
 
Συγκεκριμένα, αναφέρει πως κανένα απογευματινό μάθημα δεν θα διεξαχθεί στους χώρους του σχολείου, ενώ σε συνεργασία με τη Σχολική Εφορεία ειδικό συνεργείο προβαίνει (σήμερα) σε απολύμανση όλων των χώρων.
 
Η διεύθυνση του Λανιτείου τονίζει πως το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου για όλους τους μαθητές εκτός από τους μαθητές του τμήματος της μαθήτριας, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες και θα λάβουν σχετικές οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας.

Επίσης, προστίθεται, μαθητές που μπορεί να είναι πιθανές επαφές και έχουν πάρει σχετικό μήνυμα, θα παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό μέχρι να λάβουν σχετικές οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας ή το σχολείο.
 
Σημειώνεται ότι οι μαθητές που πήραν μήνυμα για να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό, δεν πρέπει να παραβιάσουν την καραντίνα για να προβούν σε εργαστηριακό έλεγχο Covid-19, να αναμένουν τις οδηγίες του Υπουργείου και να ακυρώσουν προγραμματισμένες συναθροίσεις στα σπίτια τους.
 
Σε σχέση με την κάλυψη της ύλης κατά τη διάρκεια του αυτοπεριορισμού, η διεύθυνση του Λανιτείου ενημερώνει ότι θα στηρίξει τους μαθητές με εξ αποστάσεως μαθήματα και σχετικές οδηγίες θα σταλούν τις επόμενες μέρες.
 
Οι δε καθηγητές που είναι επαφές της μαθήτριας, προστίθεται, παραμένουν σε αυτοπεριορισμό μέχρι να λάβουν σχετικές οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας ή τη διεύθυνση του σχολείου.
 
Τέλος, η διεύθυνση του σχολείου αναφέρει πως, σε συνεργασία με τη Σχολική Εφορεία, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Υγείας, «λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε το σχολείο να λειτουργήσει τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, με ασφάλεια για τους μαθητές και το προσωπικό».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top