Οι αρχές της ΕΕ χαιρετίζουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ελεύθερη μετακίνηση στην Ελβετία

Οι αρχές της ΕΕ χαιρετίζουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ελεύθερη μετακίνηση στην Ελβετία

Οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν χαιρετίζουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελβετία για τη συνέχιση της ελεύθερης μετακίνησης μεταξύ Ελβετίας και ΕΕ.

"Σήμερα είναι μια υπέροχη μέρα για τις σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελβετίας. Χαιρετίζουμε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία. Ο ελβετικός λαός μίλησε και έστειλε ένα σαφές μήνυμα: μαζί έχουμε ένα μεγάλο μέλλον μπροστά μας", τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, σημείωσε ότι "η Ελβετία και η ΕΕ είναι κάτι περισσότερο από γείτονες. Έχουμε πολύ στενούς και βαθύς δεσμούς, ριζωμένους σε μια μακρά, κοινή, ευρωπαϊκή ιστορία.
Η γεωγραφική εγγύτητα διαδραματίζει φυσικά έναν ρόλο, αλλά, πολύ πιο σημαντικό, οι στενοί δεσμοί μεταξύ των πολιτών μας. Περίπου 1,4 εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ ζουν στην Ελβετία και 450.000 Ελβετοί ζουν στην ΕΕ. Άλλοι 320.000 πολίτες της ΕΕ διασχίζουν τα σύνορα καθημερινά για να εργαστούν στην Ελβετία. Οι πολίτες της Ελβετίας έχουν δείξει σήμερα ότι εκτιμούν αυτούς τους δεσμούς", ανέφερε.

Τόνισε ότι "η ψήφος τους υποστηρίζει έναν από τους βασικούς πυλώνες της σχέσης μας: την αμοιβαία ελευθερία να κινούνται, να ζουν και να εργάζονται στην Ελβετία και την ΕΕ. Χαιρετίζω αυτό το αποτέλεσμα. Το βλέπω ως θετικό μήνυμα να συνεχίσουμε να εδραιώνουμε και να εμβαθύνουμε τη σχέση μας. Σύντομα θα μιλήσω με την κ. Sommaruga, Πρόεδρο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας. Θα την συγχαρώ για αυτό το αποτέλεσμα. Φυσικά, ανυπομονώ το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο να προχωρήσει γρήγορα στην υπογραφή και την επικύρωση της Διεθνούς Συμφωνίας Πλαισίου που διαπραγματευτήκαμε το 2018", καταλήγει.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για Γάζα: Θετικά τα πρώτα σχόλια για τις προτάσεις της ΚΔ – Σε εξέλιξη το έγγραφο - «Το τι έχει σημασία είναι να υλοποιηθεί»

ΠτΔ για Γάζα: Θετικά τα πρώτα σχόλια για τις προτάσεις της ΚΔ – Σε εξέλιξη το έγγραφο - «Το τι έχει σημασία είναι να υλοποιηθεί»

Τα πρώτα σχόλια που λάβαμε στην Αίγυπτο ήταν πολύ θετικά για το πόσο συγκεκριμένη και προετοιμασμένη ήταν η χώρα μας, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στην πρόταση που υπέβαλε στη Σύνοδο για την Ειρήνη σε σχέση με τη Γάζα, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η κριτική που ασκείται για το θέμα είναι κακόβουλη.

BEST OF TOTHEMAONLINE