ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ποιό θα είναι τελικά το όριο ανοχής στις παραβάσεις ταχύτητας - Προβλέπονται νέες ποινές για αλκοόλ

Ποιό θα είναι τελικά το όριο ανοχής στις παραβάσεις ταχύτητας - Προβλέπονται νέες ποινές για αλκοόλ

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Βοηθός Υπεύθυνος Τροχαίας, Χάρης Ευριπίδου, μίλησε τόσο για την τροχαία κίνηση, όσο και για το όριο που θα υπάρχει τελικά στο όριο ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους και σε κατοικημένες περιοχές.

Τροχαία Κίνηση

Ο κ. Ευριπίδου ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την αυξημένη τροχαία κίνηση που παρατηρείται είναι η άρνηση πολλών να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως μόνο από ξένους. Όπως είπε, «οι περισσότεροι θέλουμε την ευκολία μας», ενώ τόνισε πως πρέπει παράλληλα να βελτιωθούν οι δημόσιες συγκοινωνίες.

Αλκοόλ

Επίσης, τόνισε ότι με τους αυξημένους ελέγχους που γίνονται παρατηρούνται και αυξημένες παρανομίες, με την υψηλή στάθμη ένδειξης αλκοόλ που εντοπίζεται σε οδηγούς να ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς είναι και η αιτία για τα περισσότερα σοβαρά και θανατηφόρα δυστυχήματα.

Μάλιστα, είπε ότι τόσο η μελέτη του Πανεπιστημίου Κύπρου όσο και η εμπειρία της Αστυνομίας, δείχνουν ότι η αύξηση των ποινών είναι κάτι που χρειάζεται. Εξηγώντας, ανέφερε ότι πλέον δρομολογούνται και άλλου είδους ποινές, όπως η διαδικασία ταχείας εκδίκασης, στην οποία θα γίνεται σύλληψη του οδηγού και θα παρουσιάζεται εντός 24 ωρών στο δικαστήριο όπου και θα αποφασίζεται η στέρηση άδειας μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Όριο ταχύτητας

Για το όριο ταχύτητας, επεσήμανε ότι το όριο ανοχής που επιδεικνύει η Τροχαία δεν είναι θεσμοθετημένο δικαίωμα, αλλά τελικά αποφασίστηκε να μην γίνονται καταγγελίες εάν η ταχύτητα δεν υπερβαίνει το όριο του 20% στους αυτοκινητόδρομους. Όμως, αυτό θα κρίνεται αναλόγως των συνθηκών της κάθε περίπτωσης.

Κάνοντας λόγο για «μεγάλο πρόβλημα στις πόλεις, καθώς η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα σε θανάτους και συγκρούσεις εντός κατοικημένων περιοχών», είπε ότι η Τροχαία θα είναι πολύ αυστηρή σε αυτές τις περιοχές.

Η ανοχή της υπέρβασης του ορίου δεν θα υπερβαίνει το 10% + 2. Εξηγώντας το τι σημαίνει, είπε ότι στις πόλεις υπάρχει όριο 50 και 30. Έτσι, το όριο θα είναι αυστηρά 57 και 35 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top