ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καταρρέει το Ισραήλ - Ρεκόρ σε Ρουμανία και χάος στην Λατινική Αμερική

ΚΟΣΜΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καταρρέει το Ισραήλ - Ρεκόρ σε Ρουμανία και χάος στην Λατινική Αμερική

Μεγάλη αύξηση καταγράφουν τα περιστατικά κορωνοϊού στο Ισραήλ ενώ η οικονομία του οποίου καταρρέει. Ρεκόρ και στη Ρουμανία. Χαοτική η κατάσταση σε Λατινική Αμερική.

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 8.568 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στη χώρα να φθάνει τους 245.494.

Ο απολογισμός της πανδημίας έφθασε τους 1.569 νεκρούς, καθώς άλλοι 41 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 το ίδιο διάστημα, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε σε 834 από 797, επί συνόλου 1.563 ασθενών που έχουν εισαχθεί σε δομές υγείας.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 69.418. Οι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει αυξήθηκαν σε 174.506, κατά 6.702, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Νωρίτερα χθες η υπηρεσία απασχόλησης ανακοίνωσε πως ο αριθμός των ανέργων στο Ισραήλ ξεπέρασε τους 900.000, καθώς αυξήθηκε κατά 178.000 και πλέον από την 17η Σεπτεμβρίου, την παραμονή της επιβολής νέου lockdown στη χώρα. Το ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται με βάση τα στοιχεία αυτά στο 21,7% του ενεργού πληθυσμού.

Έφθασε το 27,5% στα τέλη Απριλίου. Τον Φεβρουάριο, προτού η πανδημία αρχίσει να εξαπλώνεται στην επικράτεια, το ποσοστό της ανεργίας βρισκόταν στο 3,9%, με περίπου 162.500 ανθρώπους χωρίς απασχόληση.

Οι αρχές της Ρουμανίας ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν 2.158 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 - τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των μολύνσεων που έχει αναφερθεί στην ανατολικοευρωπαϊκή χώρα ως αυτό το στάδιο - με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό να φθάνει τους 127.572.

Το ίδιο διάστημα 33 άνθρωποι, 21 άνδρες και 12 γυναίκες, υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας να αυξάνεται στους 4.825 νεκρούς, ενημέρωσε η ειδική επιχειρησιακή ομάδα στην οποία έχει ανατεθεί ο συντονισμός των προσπαθειών αντιμετώπισης της πανδημίας.

Παράλληλα, στην πρωτεύουσα, το Βουκουρέστι, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι όλες οι κλίνες των δομών υγείας που έχουν οριστεί για τη θεραπεία των ασθενών που μολύνθηκαν είναι πλέον κατειλημμένες και στο εξής οι ασθενείς θα διακομίζονται σε νοσοκομεία άλλων ρουμανικών πόλεων.

Σύμφωνα με το κλιμάκιο αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, 7.496 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, ενώ 550 έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Στον αντίποδα, έχουν αναρρώσει μέχρι σήμερα 102.476 άνθρωποι.

Η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται με πολύ πιο ταχείς ρυθμούς στη Ρουμανία από τα μέσα Ιουνίου. Ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε κατά 7.713 εκείνον τον μήνα, 23.916 τον Ιούλιο, 36.654 τον Αύγουστο και 40.032 περιπτώσεις τον Σεπτέμβριο, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 2.503 τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 291.722, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 12 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας να αυξάνεται στους 9.500 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου.

Ταξιδιωτική προειδοποίηση για το Βέλγιο έθεσε σε ισχύ το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Όπως ανακοινώθηκε αργά χθες βράδυ, από τα μεσάνυχτα τέθηκε σε ισχύ ταξιδιωτική προειδοποίηση η οποία αφορά "μη απαραίτητα ταξίδια για τουρισμό" σε ολόκληρο το Βέλγιο, το οποίο κατατάσσεται πλέον στις "επικίνδυνες περιοχές".

Η εφημερίδα Bild επισημαίνει σχετικά ότι η ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και τα κρατίδια επιδιώκουν την κατάργηση της αποζημίωσης από το γερμανικό Δημόσιο κατά την διάρκεια παραμονής του εργαζόμενου σε καραντίνα μετά την επιστροφή από "επικίνδυνη περιοχή", εφόσον είχε βρεθεί εκεί για "μη απαραίτητο" λόγο.

Ωστόσο σύμφωνα με τον εργατολόγο Φίλιπ Κούρι, κάτι τέτοιο νομικά είναι αμφισβητήσιμο, ενώ ο "αόριστος" όρος "μη απαραίτητο ταξίδι" θα πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένο νομικό περιεχόμενο μέσω δικαστικών αποφάσεων. Διευκρίνιση απαιτείται ακόμη, εξήγησε ο Γερμανός νομικός, σχετικά και με το εάν και κατά πόσον ο εργαζόμενος διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει αποζημίωση από τον εργοδότη του, εφόσον η αποζημίωση έχει ακυρωθεί από το κράτος.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στο Μεξικό αυξήθηκε στα 743.216 χθες Τετάρτη, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας της χώρας, ενώ ο απολογισμός της πανδημίας ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 77.646 νεκρούς.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν 5.053 νέες μολύνσεις και κατέγραψαν ακόμη 483 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, ωστόσο, όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα στελέχη της μεξικανικής Κυβέρνησης, οι πραγματικοί αριθμοί είναι μάλλον πολύ υψηλότεροι, δεδομένου ότι γίνονται λίγα τεστ.

Ακόμη 1.031 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Βραζιλία, ενώ το ίδιο διάστημα εντοπίστηκαν 33.413 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το βραζιλιάνικο Υπουργείο Υγείας.

Στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός της πανδημίας ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 143.952 νεκρούς επί συνόλου 4.810.935 επιβεβαιωμένων μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Τα κρούσματα μόλυνσης αυξήθηκαν κατά 86.821 τις προηγούμενες 24 ώρες στην Ινδία φθάνοντας τα 6,21 εκατομμύρια, σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, την ώρα που η Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι χαλαρώνει περιοριστικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 1.181 άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 98.678 νεκρούς. Οι αρχές στη χώρα της νότιας Ασίας ανακοίνωσαν χθες ότι προοδευτικά θα επιτρέψουν στις αρχές των ομόσπονδων ινδικών κρατών να ανοίξουν σχολεία και κινηματογράφους.

Η Μαχαράστρα, το πλουσιότερο ινδικό ομόσπονδο κράτος, όπου βρίσκεται η Μουμπάι, ανακοίνωσε επίσης πως θα επιτρέψει να λειτουργούν πλέον κανονικά μπαρ και εστιατόρια.

Η Ινδία κατέγραψε την πιο βαθιά ύφεση της οικονομίας της εδώ και δεκαετίες το τρίμηνο ως τον Ιούνιο, εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top