ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΙΒΑΝΟΣ - ΕΚΡΗΞΗ: Ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου πλοιοκτήτη που μένει στην Λεμεσό

ΛΙΒΑΝΟΣ - ΕΚΡΗΞΗ: Ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου πλοιοκτήτη που μένει στην Λεμεσό

Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις αρχές του Λιβάνου, τόσο για τον καπετάνιο, όσο και για τον ιδιοκτήτη του πλοίου που μετέφερε τις εκρηκτικές ύλες που προκάλεσαν την θανατηφόρα έκρηξη στην Βηρυτό. Ο δεύτερος διαμένει στην Κύπρο.

Την παραπάνω είδηση μετέδωσε το λιβανέζικο ειδησεογραφικό δίκτυο NNA και αναμεταδίδουν πληθώρα από διεθνή ΜΜΕ όπως το Al Jazeera.

Όπως μεταδίδεται, έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και έχει μεταβιβαστεί το αίτημα στην Interpol, για τον καπετάνιο και τον ιδιοκτήτη του πλοίου που μετέφερε λίπασμα (νιτρική αμμωνία), το οποίο προκάλεσε την έκρηξη στις 4 Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού σκοτώνοντας περισσότερους από 190 ανθρώπους και τραυματίζοντας χιλιάδες.

Και οι δύο είναι Ρώσσοι πολίτες.

Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, «το NNA δεν έδωσε τα ονόματα, αλλά ο Boris Prokoshev ήταν ο καπετάνιος που κυβερνούσε το πλοίο MV Rhosus από την Τουρκία στην Βηρυτό το 2013. Ο Igor Grechushkin, ένας Ρώσος επιχειρηματίας που διαμένει στην Κύπρο, αγόρασε το φορτηγό πλοίο το 2012 από τον Κύπριο επιχειρηματία Χαράλαμπο Μανώλη».

Με δηλώσεις του στην τηλεόραση του Alpha Κύπρου, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου ανέφερε πως δεν υπάρχει ακόμη κάποιο σχετικό αίτημα προς τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το ΝΝΑ, όπως έγραψε και το ThemaOnline στις 06/08, Λιβανέζοι αξιωματούχοι είχαν επισκεφθεί την Κύπρο και σε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησαν σε καταθέσεις από τον Grechuskin.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top