ΥΓΕΙΑ

Εφαρμογή κινητού αναπτύσσει η ΔΟΘ για την υποστήριξη ατόμων με θαλασσαιμία

Εφαρμογή κινητού αναπτύσσει η ΔΟΘ για την υποστήριξη ατόμων με θαλασσαιμία

Στο πλαίσιο των διαχρονικών προσπαθειών της να αναπτύσσει χρήσιμα εργαλεία για τους ασθενείς με θαλασσαιμία σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο, η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) προχώρησε στη δημιουργία της πρωτοποριακής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα με την επωνυμία ’THALIA Mobile Αpp’’.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η εφαρμογή αυτή στοχεύει στο να αποτελέσει έναν ψηφιακό βοηθό που θα δώσει δύναμη και υπευθυνότητα στον ασθενή, ώστε να διαχειρισθεί αποτελεσματικότερα τη νόσο του σε καθημερινή βάση.

Κύριο χαρακτηριστικό της εφαρμογής, σημειώνεται, είναι ένα ημερολόγιο που μπορεί εύκολα να συγχρονιστεί με το προσωπικό ημερολόγιο του χρήστη στο κινητό του τηλέφωνο. Μέσα σε αυτό, ο ασθενής θα μπορεί να σημειώνει οτιδήποτε αφορά τη διαχείριση και θεραπεία της ασθένειάς του, από υπενθυμίσεις για τις επερχόμενες μεταγγίσεις αίματος και τη λήψη της φαρμακευτικής του αγωγής (ονόματα και δοσολογία φαρμάκων, συχνότητα λήψης, κλπ.), μέχρι τη «βαθμολογία» της καθημερινής διάθεσής του ή και των επιπέδων πόνου που πιθανόν βιώνει.

Επιπρόσθετα, το ‘’THALIA Μobile Αpp’’ θα δίνει τη δυνατότητα στους ασθενείς, εάν και εφόσον το επιθυμούν, να μοιράζονται με τους θεράποντες και επιβλέποντες ιατρούς τους χρήσιμα στατιστικά για την υγεία τους, όπως λ.χ. τα επίπεδα αιμοσφαιρίνης και φερριτίνης, τη συχνότητα των μεταγγίσεων αίματος κλπ., τα οποία θα τους επιτρέπουν να διαμορφώνουν μια σφαιρική εικόνα για την πορεία διαχείρισης της νόσου στους πάσχοντες.
 
Μέσα από την εφαρμογή, οι ασθενείς με θαλασσαιμία θα έχουν ακόμη την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε δραστηριότητες της ΔΟΘ, να μαθαίνουν ενδιαφέροντα επιστημονικά νέα και να έχουν άμεση πρόσβαση στο πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό και τις δημοσιεύσεις της Ομοσπονδίας.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στα ελληνικά και τα αγγλικά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου μέσω του Google Play Store για συσκευές Android και μέσω App Store για συσκευές iOS.

To ‘’ΤΗΑLIA Mobile Αpp’’, προστίθεται, έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του τετραετούς προγράμματος δραστηριοτήτων (2018-21) της ΔΟΘ με τίτλο «Θαλασσαιμία εν Δράσει» (THALassaemia In Action – THALIA) που συγχρηματοδοτείται από το Τρίτο Πρόγραμμα για την Υγεία του Εκτελεστικού Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής CHAFEA για τους Καταναλωτές, την Υγεία και τα Τρόφιμα.

Από ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top