ΔΙΕΘΝΗ

Κλείνει η εστίαση σε περιοχές της Σκωτίας λόγω κορωνοϊού

Κλείνει η εστίαση σε περιοχές της Σκωτίας λόγω κορωνοϊού

Το κλείσιμο όλων των καταστημάτων εστίασης από την προσεχή Παρασκευή 9/10 σε πέντε περιοχές της κεντρικής Σκωτίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η τοπική Πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζιον.


Το μέτρο θα ισχύσει έως και τις 25 Οκτωβρίου στις περιοχές με τη μεγαλύτερη διασπορά του ιού, περιλαμβανομένης της ευρύτερης Γλασκώβης. Θα εξαιρούνται οι παραγγελίες για κατανάλωση φαγητού στο σπίτι.

Στην υπόλοιπη Σκωτία οι παμπ, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει για την ίδια περίοδο να κλείνουν τους εσωτερικούς τους χώρους για πελάτες στις 6 το βράδυ και τους εξωτερικούς χώρους τους στις 10 το βράδυ. Δε θα επιτρέπεται δε η πώληση οινοπνευματωδών για κατανάλωση στον εσωτερικό χώρο.

Σε αυτές τις πέντε περιοχές οι κάτοικοι καλούνται να αποφεύγουν τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας αν δεν τα χρησιμοποιούν για να πάνε στη δουλειά ή στο σχολείο, αλλά και να αποφεύγουν μετακίνηση προς άλλες περιοχές.

Σε όλη τη Σκωτία όλα τα καταστήματα καλούνται να εφαρμόσουν ξανά το μέτρο της τήρησης απόστασης δύο μέτρων μεταξύ πελατών και άλλα πρόσθετα μέτρα όπως αυτά που είχαν υιοθετηθεί την άνοιξη.

Κλείνουν επίσης για 16 ημέρες από την Παρασκευή αίθουσες μπόουλινγκ, μπίνγκο και μπιλιάρδου, αλλά παραμένουν ανοιχτά τα γυμναστήρια.

Οι πολίτες καλούνται εκ νέου να χρησιμοποιούν το κάλυμμα προσώπου όπου απαιτείται και να αποφεύγουν τους πολυσύχναστους χώρους.

Η κα Στέρτζιον συμπλήρωσε ότι η τοπική Κυβέρνηση θα διαθέσει 40 εκ. λίρες προς ενίσχυση των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Αιτιολογώντας τα πρόσθετα μέτρα, είπε ότι τα κρούσματα αυξάνονται κατά 7% κάθε ημέρα, στα ίδια επίπεδα και αν διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός η Σκωτία θα επιστρέψει στα επίπεδα της άνοιξης στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στη Σκωτία το προηγούμενο 24ωρο ήταν 1.054.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top