ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κύπρο ο Γερμανός ΥΠΕΞ - Συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Πρόεδρο Αναστασιάδη

Στην Κύπρο  ο Γερμανός ΥΠΕΞ - Συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Πρόεδρο Αναστασιάδη

Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, οι προκλήσεις της Τουρκίας σε σχέση με την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει την Τρίτη 13/10, στη Λευκωσία ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί την Τρίτη 13/10, το απόγευμα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

Οι δύο Υπουργοί θα παρακαθίσουν σε διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, στο επίκεντρο των οποίων αναμένεται να βρεθεί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως των συνεχιζόμενων έκνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην περιοχή, οι πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας σε σχέση με την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, υπό το πρίσμα και των σχετικών Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε 1-2 Οκτωβρίου.     
 
Μετά το πέρας των επαφών τους, Χριστοδουλίδης και Μάας θα προβούν σε δηλώσεις και θα δεχθούν ερωτήσεις από εκπροσώπους των ΜΜΕ (στις 14.45).
 
Νωρίτερα, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top