ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Ξεκαθάρισε η στάση των κομμάτων ενόψει β’ γύρου «προεδρικών» - «Στα δύο» η οικογένεια Ντενκτάς

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Ξεκαθάρισε η στάση των κομμάτων ενόψει β’ γύρου «προεδρικών» - «Στα δύο» η οικογένεια Ντενκτάς

Με την ανακοίνωση των συλλογικών οργάνων του τουρκοκυπριακού Δημοκρατικού Κόμματος και του Κόμματος του Λαού χθες το βράδυ ξεκαθάρισε η στάση όλων των κομμάτων για τον β’ γύρο των «προεδρικών εκλογών», την ώρα που την προσοχή όλων έχει προσελκύσει η διαφωνία του πατέρα, Σερντάρ Ντενκτάς και του ιού, Ραούφ Ντενκτάς έναντι της υποψηφιότητας Ερσίν Τατάρ.

Την υποψηφιότητα Τατάρ στηρίξουν το κόμμα του, το ΚΕΕ, το Κόμμα Αναγέννησης, που το ανακοίνωσε προχθές και το Δημοκρατικό Κόμμα, που το ανακοίνωσε χθες. Της ανακοίνωσης από πλευράς ΔΚ προηγήθηκε η παραίτηση του Σερντάρ Ντενκτάς με ανακοίνωσή του μέσω των ΜΚΔ.

Την υποψηφιότητα του Μουσταφά Ακιντζί στηρίξουν το ΡΤΚ  και το ΚΚΔ. Στήριξη στον Ακιντζί ανακοίνωσε και η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα.

Δημοκρατικό Κόμμα

 Η κεντρική επιτροπή του ΔΚ αποφάσισε στήριξη του Ερσίν Τατάρ γιατί ο «πρόεδρος» πρέπει να προστατεύει την ενότητα της «τδβκ», όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος, χωρίς να είναι διαχωριστικός στις σχέσεις με την Τουρκία.Ο Ερσίν Τατάρ μετέβη προσωπικά στα γραφεία του ΔΚ για να τους ευχαριστήσει λέγοντας ότι η πολιτική του συμπίπτει με εκείνη του ΔΚ, λέγοντας ότι έχει ανάγκη την στήριξή τους και είναι φυσικό για εκείνους να τον στηρίξουν.
 
Σερντάρ και Ραούφ Ντενκτάς


Μετά τον διαχωρισμό της θέσης του Σερντάρ Ντενκτάς με την απόφαση του ΔΚ μέσω ανάρτησης και της θέσης «αν το κόμμα μου δεν μπορεί να προστατεύσει την δική του υπόληψη, τότε έχω καθήκον να προστατεύσω την δική μου τιμή και υπόληψη» και αποχώρησε από το κόμμα, με ανάρτησή ο γιος του, Ραούφ Ντενκτάς ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα στηρίξει την υποψηφιότητα Τατάρ.
 
 «Ο παππούς μου, ο ιδρυτής και πρόεδρος Ραούφ Ντεκτάς, είναι ο εκπρόσωπος του τουρκισμού στην Κύπρο και εμείς οι κληρονόμοι του» έγραψε ο Ραούφ Ντενκτάς ο νεότερος, προσθέτοντας ότι η Τουρκία γι’ αυτούς είναι εκ των ων ουκ άνευ και είναι καθήκον τους η ομαλοποίηση των σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και το ψευδοκράτος.
 
Ακολούθησε νέα ανάρτηση του Σερντάρ Ντενκτάς γράφοντας: «Υπήρχε ακόμη μια περίοδος που έφερε αντιμέτωπους τον πατέρα με τον γιο και τον γιο με τον πατέρα. Ο γιος μου είναι αγαπητός μου, το αίμα μου. Έχει τη δική του βούληση εδώ και 40 χρόνια ο ίδιος διοικεί (αποφασίζει για) τον εαυτό του. Και η δική μου βούληση ανήκει σε μένα. Είναι ο μοναδικός μου γιος. Η απόφαση που παίρνει είναι δική του. Ο σεβασμός είναι αυτό που έμαθα από τον πατέρα μου. Καλή τύχη γιε μου».
 
Σήμερα ο γιος του, Ραούφ Ντενκτάς επισκέφθηκε τα γραφεία του ΚΕΕ όπου είχε συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ για να του εκφράσει και προσωπική την στήριξή του. Ο κ. Τατάρ κατά την συνάντηση με τον Ραούφ Ντενκτάς ανάφερε ότι δίνουν έναν σημαντικό αγώνα στις δημοκρατικές «εκλογές» στο ψευδοκράτος και πως οι καλές σχέσεις με τη μητρική πατρίδα, εννοώντας την Τουρκία, είναι σημαντικές για τη διασφάλιση της σταθερότητας στο ψευδοκράτος. Ψευδοκράτος και τ/κ «λαός», συνέχισε, λένε ναι σε μια λύση στη βάση της κυριαρχικής ισότητας. Δεν επιθυμούμε  την πόλωση, πρόσθεσε.
 
Ο Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ότι είναι χαρούμενος που επισκέφθηκε το κόμμα που ίδρυσε ο παππούς του και πως οι Τ/κ είναι ένα κομμάτι που δεν μπορεί να αποκοπεί από την μητέρα πατρίδα, όπως αναφέρθηκε στην Τουρκία.
 
Λύπη για την ανάρτηση του Σερντάρ Ντενκτάς ότι το ΔΚ δεν μπορεί να σώσει την τιμή και την υπόληψή του, εξέφρασε με γραπτή δήλωσή του σήμερα ο πρόεδρος του ΔΚ, Φικρί Ατάογλου.
 
Το Κόμμα του Λαού

Το Κόμμα του Λαού μετά την χθεσινοβραδινή συνεδρία των συλλογικών του οργάνων ανακοίνωσε ότι θεωρεί σωστό να μην κατευθύνει τους ψήφους του κόμματος, προσθέτοντας ότι η βούληση του «λαού» θα αντικατοπτριστεί στις κάλπες.
 
Η πολιτική μας με το ΚΛ συμπίπτει, η στάση τους πρέπει να συνάδει με τις πραγματικότητες ήταν το σχόλιο του Ερσίν Τατάρ, λέγοντας ότι ιδιαίτερα στο Κυπριακό συμπίπτει σε μεγάλο βαθμό.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top