ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Καταθέτουν επίσης ψήφισμα για παραίτηση κυβέρνησης και πρόταση για Γ. Ελεγκτή - 'Εμπαιγμός με πολιτογραφήσεις'

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Καταθέτουν επίσης ψήφισμα για παραίτηση κυβέρνησης και πρόταση για Γ. Ελεγκτή - 'Εμπαιγμός με πολιτογραφήσεις'

Φωνάζει για «επέκταση και όχι κατάργηση» του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, ενώ αναφορά έκανε και για άλλο ένα ψήφισμα, όπως και για ακόμη μια πρόταση απόφασης που θα καταθέσει.

Γιώργος Τάττης

Μιλώντας στο ThemaOnline για να εξηγήσει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί σήμερα στην Ολομέλεια, αλλά και θέλοντας να απαντήσει στις κατηγορίες περί «άλλοθι στην κυβέρνηση», ο κ. Περδίκης είπε ότι το Κίνημα Οικολόγων έχει καταθέσει επίσης ψήφισμα για παραίτηση της κυβέρνησης.

Ψήφισμα για παραίτηση κυβέρνησης

Όπως εξήγησε, το ψήφισμα δεν έχει ισχύ νόμου, αλλά μπορεί να εκθέσει ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση στα μάτια των πολιτών.

Πρόταση απόφασης για Γενικό Ελεγκτή

Επίσης, είπε ότι θα τεθεί προς ψήφιση ακόμη μια πρόταση απόφασης (σ.σ. σύμφωνα με το σύνταγμα η απόφαση έχει την νομική ισχύ νόμου) η οποία ουσιαστικά θα υποχρεώνει την κυβέρνηση να δώσει όλα τα έγγραφα που αφορούν τις πολιτογραφήσεις στον Γενικό Ελεγκτή για την διενέργεια ελέγχου.

Ερωτηθείς για το κατά πόσον αυτό είναι εφικτό συνταγματικά, ο κ. Περδίκης απάντησε ότι υπάρχει η δυνατότητα να θεωρηθεί αντισυνταγματική η απόφαση από την κυβέρνηση και να τη στείλει στο συνταγματικό δικαστήριο. Έτσι όμως, θα εκτεθεί ακόμη περισσότερο.

Εξετάζεται ακόμη μεγάλος αριθμός αιτήσεων παρά τον τερματισμό του ΚΕΠ

Τέλος, μιλώντας το πρωί στο Κρατικό Ραδιόφωνο, έκανε λόγο για «εμπαιγμό» για ακόμη μια φορά σε σχέση με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, καθώς παρά τον τερματισμό του, βρίσκονται 1000 αιτήσεις στην αναμονή για εξέταση. «Αυτό δεν είναι κατάργηση αλλά επέκταση», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως ο αριθμός αυτός είναι εξαιρετικά μεγάλος εάν ληφθούν υπόψη το σύνολο των αιτήσεων που ήταν γύρω στις 4,500 χιλιάδες.

Όπως ανέφερε, μόνο χθες είδε δημοσιεύσεις σε εφημερίδες για πάνω από 25 υποβολές αιτήσεων για πολιτογραφήσεις. «Να παγώσει κάθε εξέταση αίτησης και κάθε διαδικασία υποβολής αιτήσεων, μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε με το ΚΕΠ», κατέληξε.

Για αναλυτικό ρεπορτάζ για πρόταση απόφασης αυτοδιάλυσης βουλής και κήρυξη πρόωρων εκλογών δες εδώ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top