ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονη αντίδραση για το 'ναι΄του Υπ.Υγείας στους κυνηγούς - 'Άδικη και αψυχολόγητη απόφαση...'

Έντονη αντίδραση για το 'ναι΄του Υπ.Υγείας στους κυνηγούς - 'Άδικη και αψυχολόγητη απόφαση...'

Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να κάνει δεκτό το αίτημα των κυνηγών για διακίνηση από τις 03:00 το πρωί, δύο ώρες νωρίτερα από την ώρα που προνοεί το διάταγμα, εξέδωσε το Κόμμα για τα Ζώα.

Συγκεκριμένα, το Κόμμα για τα Ζώα κάνει λόγο για επιλεκτική μεταχείριση ενώ την ίδια στιγμή εξέφρασε την έντονη του δυσαρέσκεια για την 'άδικη και αψυχολόγητη' ενέργεια του Υπουργού και της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου παρακολουθεί τις τελευταίες μέρες τις αντιδράσεις των κυνηγών όσον αφορά το διάταγμα του Υπουργού Υγείας, με το οποίο απαγορεύεται η διακίνηση των πολιτών από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Το μέτρο αυτό (όπως και όλα τα άλλα) θεωρήθηκε από τον Υπουργό και την επιδημιολογική ομάδα των επιστημόνων ως ένα προσωρινό μέτρο. Και τονίζουμε ώς ένα προσωρινό μέτρο το οποίο λήγει στις 9 Νοεμβρίου.

Παρόλα αυτά, οι κυνηγοί είχαν ξεσηκωθεί και ζητούσαν επιλεκτική μεταχείριση και χαλάρωση του διατάγματος ζητώντας και απαιτώντας όπως αντί να είναι στις 5 η ώρα που είναι η λήξη της απαγόρευσης διακίνησης των πολιτών να είχε μετατεθεί στις 3 η ώρα το πρωί και φυσικά όλη αυτή η αναστάτωση  ήταν μόνο για δύο Κυριακές και μια Τετάρτη, μέχρι την λήξη της απαγόρευσης στις 9 Νοεμβρίου 2020.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καταθέτει την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση του για την άδικη και αψυχολόγητη απόφαση του Υπουργού αλλά και της Προεδρίας της δημοκρατίας.

Για ποιους λόγους κε Υπουργέ και Προεδρία της Δημοκρατίας καταλήξατε σε αυτή σας την απόφαση; Τελικά η πανδημία του Κορονοίου διαλέγει επιλεκτικά αυτούς που θα νοσήσουν; Γιατί αυτή η επιλεκτική μεταχείριση και εξαίρεση και πώς απαντάτε στους πολίτες που έχουν υποχρεώσεις, δουλειές και ασχολίες και δεν τυγχάνουν επίσης αυτής της εξαίρεσης που δίνετε επιλεκτικά στους κυνηγούς; Με αυτή σας την απόφαση θα δώσετε και διαφορετική μεταχείριση και χαλαρώσεις και σε αυτούς τους πολίτες οι οποίοι κάνουν κάποιο άθλημα που χρειάζεται να ξεκινούν πολύ πιο πριν τις 5 η ώρα το πρωί είτε που έχουν επαγγελματικές ασχολίες ;

Εδώ να διευκρινίσουμε και να ξεκαθαρίσουμε ξανά ότι δεν θεωρούμε το κυνήγι χόμπι ή άθλημα.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας και την προεδρία της δημοκρατίας να ανακαλέσουν αυτή τους την απόφαση και να μην ενδώσουν στις οποιεσδήποτε ψηφοθηρικές νοοτροπίες και ταυτόχρονα να σεβαστούν όλους εμάς που ευρισκόμαστε σε κίνδυνο, γιατί όλοι μας κάνουμε θυσίες και τηρούμε τα μέτρα.

Σε διαφορετική περίπτωση κε Υπουργέ, εάν επιμένετε στην μη απόσυρση της απόφασης αυτής και της χαλάρωσης του διατάγματος για τις ώρες διακίνησης των κυνηγών, αυτό θα σημαίνει την αυτοαναίρεση σας και οι πολίτες θα έχουν ένα λόγο παραπάνω να μην σας εμπιστεύονται να μην συμφωνούν, να μην συμμορφώνονται και να αντιδρούν στα διατάγματα και στα μέτρα της κυβέρνησης εν καιρώ κορονοιού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top