ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κέρφιου Παγκύπρια και αυστηρότερα μέτρα - To σενάριο για νέο lockdown και το Διάγγελμα του Προέδρου

Κέρφιου Παγκύπρια και αυστηρότερα μέτρα - To σενάριο για νέο lockdown και το Διάγγελμα του Προέδρου

Η επιστημονική ομάδα ανησυχεί για την διασπορά και μετάδοση του ιου κορωνοϊου στην κοινότητα. Οι τριψήφιοι αριθμοί δεν είναι καθόλου καθησυχαστικοί, αντιθέτως δείχνουν ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει μια σοβαρή υγειονομική κρίση.

 

Το βράδυ της Τετάρτης (4/11) αναμένεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, να απευθυνθεί με Διάγγελμα στον Κυπριακό Λαό ανακοινώνοντας τα νεα αυστηρά μέτρα.

Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης για τα νέα μέτρα: 

«Θα πρέπει να δούμε και τι θα αποφασιστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη για να περιοριστεί περαιτέρω η μετάδοση. Θεωρώ ότι τα μέτρα θα είναι τέτοια για να περιορίσουν ακόμη περισσότερο τον συγχρωτισμό ατόμων. Ίσως να υπάρξει κάτι για τους εργασιακούς χώρους, ίσως οι διακινήσεις τα βράδια να απαγορεύονται καθώς επίσης και το κλείσιμο των χώρων εστίασης, όπως συμβαίνει στη Λεμεσό και την Πάφο αυτή την στιγμή. Δεν γνωρίζω κατά πόσον θα μπουν επιπλέον μέτρα σε Λεμεσό και Πάφο. Η Λεμεσός αυτή την στιγμή έχει πάρα πολλά κρούσματα πολύ περισσότερα από όλες τις επαρχίες».

Οπως φαίνεται το σενάριο για ένα καθολικό lockdown μπορεί να είναι απομακρυσμένο, ωστόσο το σενάριο για νέο Κέρφιου Παγκύπρια είναι πιο κοντά. Πιθανόν εαν συνεχίσει η κατάσταση να επανέλθουν και τα sms.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top