ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ- ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Τι θα ισχύει πλέον σε γάμους και βαφτίσεις- Χωρίς 'χαιρετούρες', χορό και... νωρίς στο σπίτι

ΚΥΠΡΟΣ- ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Τι θα ισχύει πλέον σε γάμους και βαφτίσεις- Χωρίς 'χαιρετούρες', χορό και... νωρίς στο σπίτι

Το Διάγγελμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη το βράδυ της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου παρότι είχε ύφος καθησυχαστικό εν τούτοις , η εξαγγελία των μέτρων απο τον Υπ.Υγείας προκάλεσαν δυσφορία στα ζευγάρια και τους επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα το μέτρο για τους γάμους και βαφτίσεις έφερε αναστάτωση καθώς οι επαγγελματίες του χώρου διοργάνωσης γάμων και εκδηλώσεων θα συνεχίσουν να επηρεάζονται οικονομικά.

Τα μέτρα γάμους και βαφτίσεις

Σε ότι αφορά στη διοργάνωση γάμων και βαφτίσεων από τις 13 Νοεμβρίου 2020 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021, απαγορεύονται το cocktail party και τα συγχαρητήρια σε γάμους και βαφτίσεις. Επιτρέπεται μόνο η φυσική παρουσία σε γεύμα ή δείπνο, με μέγιστο αριθμό παρευρισκόμενων τα 150 άτομα. Νοείται ότι ο μέγιστος αριθμός προσώπων ανά τραπέζι δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 6 άτομα.

Να θυμίσουμε ότι παγκύπρια πλέον ισχύει το 'κέρφιου' τα βράδια, αφού μετά τις 23:00 και μέχρι τις 05:00 το πρωί (εως τις 30/11) απαγορεύεται η μετακίνηση πολιτών, εκτός των όσων εργάζονται ή θα μεταβούν σε φαρμακείο ή νοσοκομείο

Οι οικονομικές συνέπειες θα φέρουν ξανά την αντίδραση των επιχειρήσεων διοργάνωσης εκδηλώσεων, καθώς για ένα χρόνο περίπου είδαν τα έσοδα τους να μειώνονται κατακόρυφα. 

Ο Πρόεδρος όμως δεν παρέλειψε να διευκρινήσει καθησυχάζοντας όσους θα επηρεαστούν οικονομικά ότι " θα αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις" αναφέροντας πως την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου η υπουργός Εργασίας θα εξαγγείλει νέα μέτρα. Ο υπουργός Οικονομικών τις επόμενες ημέρες θα εξαγγείλει σχέδια για οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων που χρειάζονται".

Έκκληση προς τους νέους να αναλάβουν γενική και ατομική ευθύνη

Οσον αφορά τους νέους όπου θα επηρεαστεί ο προγραμματισμός του γάμου τους ή της βάφτισης του παιδιού τους λόγω των νέων μέτρων, ο Πρόεδρος κατα το Διάγγελμα του έκανε συγκεκριμένη εκκληση  "Ζητώ ειδικά από τους νέους και τις νέες να αναλογιστούν πόσο πόνο θα τους προκαλέσει αν από τη δική τους αλόγιστη συμπεριφορά χάσει τη ζωή του η μάνα, ο πατέρας, ένα από τα αδέλφια τους, ο παππούς η γιαγιά. Θέλω να παρακαλέσω και ζητώ από τους γονείς να αντιληφθούν να αποφύγουν εορταστικές εκδηλώσεις για τα παιδιά τους θα είναι η ελάχιστη θυσία για το γενικότερο καλό. Είναι η ώρα να αναλάβουν όλοι τη γενική και ατομική ευθύνη".

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top