ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντεχνίες: Η απόφαση Διοικητικού Δικαστηρίου για αγορά υπηρεσιών για προγράμματα ΥΠΠΑΝ

Συντεχνίες: Η απόφαση Διοικητικού Δικαστηρίου για αγορά υπηρεσιών για προγράμματα ΥΠΠΑΝ

ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ για απόφαση Διοικητικού Δικαστηρίου για αγορά υπηρεσιών για προγράμματα ΥΠΠΑΝ.


Οι συντεχνίες ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ με ανακοίνωσή τους, αναφέρονται στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 4 Νοεμβρίου 2020 , όπου έγινε “ενημέρωση για την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου σε σχέση με την αγορά υπηρεσιών εκπαιδευτικών για προγράμματα του ΥΠΠΑΝ, καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η κυβέρνηση προς υλοποίηση της εν λόγω απόφασης”.

Για πρώτη φορά, σημειώνεται, υπήρξε παραδοχή από όλα τα κόμματα ότι το ζήτημα είναι θέμα πολιτικής απόφασης και όχι νομικό, ενώ παράλληλα τέθηκε χρονοδιάγραμμα τριών εβδομάδων μέχρι την επόμενη συνεδρία έχοντας ως προσκεκλημένους τους Υπουργούς Παιδείας, Εργασίας και Οικονομικών.

Για ακόμη μια φορά, αναφέρεται, ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ εξέφρασαν την ανάγκη άμεσης υλοποίησης της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου κάτι το οποίο θα βοηθήσει στον εξορθολογισμό των εν λόγω προγραμμάτων προς όφελος της εκπαίδευσης, της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας γενικότερα.

Σημειώνεται ότι μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Πρόδρομου Προδρόμου με τις οποίες εξέφρασε την πρόθεση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου για άσκηση έφεσης ως προς την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, η οποία δικαίωσε μετά από επτά χρόνια τους εργαζόμενους στα ΑΒΠ, πραγματοποιήθηκαν Γενικές Συνελεύσεις των εκπαιδευτικών.

Ομόφωνα οι Γενικές Συνελεύσεις εξουσιοδότησαν τα συμβούλια των συνδέσμων σε συνεργασία με τις Συντεχνίες ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ για λήψη δυναμικών μέτρων. Η απόφαση όλων των μελών στις Γενικές Συνελεύσεις ήταν ομόφωνη υπέρ της λήψης μέτρων καθώς και οριζόντια για όλα τα προγράμματα (Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, Μουσικά Σχολεία, Επιμορφωτικά Κέντρα).

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top