ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Δύο συμβουλές για αποφυγή ενός ολικού lockdown και των ψυχικών του επιπτώσεων - 'Να γίνουμε αντικοινωνικοί..'

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Δύο συμβουλές για αποφυγή ενός ολικού lockdown και των ψυχικών του επιπτώσεων - 'Να γίνουμε αντικοινωνικοί..'

Ο περιορισμός στο σπίτι επί μακρόν, σύμφωνα με τον Δρ. Πέτρο Καραγιάννη, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ψυχικής διάθεσης, οικονομικά και κοινωνικά. Γι’ αυτό και πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία.

Μετά και την μεγάλη αύξηση των νεών περιστατικών, αλλά και τις εικόνες που είδαμε στην «κλειστή» πλέον Αθήνα, επικοινωνήσαμε με τον Δρ. Καραγιάννη, μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, για να μας δώσει συνοπτικά 2 συμβουλές, ούτως ώστε να αποφύγουμε ένα ολικό και καταστροφικό lockdown.

Ο Δρ. Καραγιάννης συμφώνησε πως ένα νέο lockdown μπορεί να επιφέρει αρνητικές συνέπειες και στα ίδια τα άτομα σε προσωπικό και ψυχικό επίπεδο, πέραν των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών.

«Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι από την κοινότητα ανησυχούν ιδιαίτερα για το που πάμε και ποια θα μπορούσε να είναι η έκβαση αυτής της νέας έξαρσης. Κάποιοι θεωρούν ότι τα μέτρα δεν είναι πολύ αυστηρά, ενώ κάποιοι άλλοι παραπονιούνται ότι είναι ήδη αυστηρά», επισήμανε.

Έτσι, όπως μας είπε, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι:

Να εφαρμόσουμε πιστά τα μέτρα αυτοπροστασίας, υγιεινής και τις αποστάσεις όπου χρειάζεται.

Να γίνουμε για 2 με 3 εβδομάδες αντικοινωνικοί. Εάν δε βρεθούμε ούτε με συγγενικά, ούτε με φιλικά μας πρόσωπα ίσως καταφέρουμε να επαναφέρουμε τα περιστατικά σε χαμηλά νούμερα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top