ΥΓΕΙΑ

Παγκύπριος Σύλλογος Εργοθεραπευτών: Δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία με ΟΑΥ

Παγκύπριος Σύλλογος Εργοθεραπευτών: Δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία με ΟΑΥ

Ο Παγκύπριος Σύλλογος Εργοθεραπευτών σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε συμφωνηθεί ο σφαιρικός προϋπολογισμός, οι δραστηριότητες, οι βαρύτητες και οι αμοιβές που αφορούν την εργοθεραπεία.

Επιπλέον, σημειώνει ότι όσον αφορά τους δικαιούχους, την ποσότητα θεραπειών που θα δικαιούνται καθώς επίσης και την εξασφάλιση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών μέσω του Γενικού Συστήματος Υγείας, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία, με αρκετά σημεία να μην έχουν ξεκαθαρίσει ή/ και μας βρίσκουν κάθετα εναντίον.

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι ο σφαιρικός προϋπολογισμός για τους άλλους επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να είναι επαρκής και να διασφαλίζει τόσο την εύρυθμη λειτουργία του αλλά και να δίνει τα εχέγγυα συνεχούς εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των θεραπευτικών υπηρεσιών που προσφέρονται στην Κύπρο προς όφελος των ασθενών μας.

Πάγια θέση του Συλλόγου, είναι ότι οι αμοιβές των Εργοθεραπευτών στο πλαίσιο του ΓεΣΥ θα πρέπει να είναι αντίστοιχες με τις αμοιβές που ισχύουν σήμερα.

«Θεωρούμε αδόκιμο από πλευράς ΟΑΥ να προχωρούν σε έναρξη της διαδικασίας πριν την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων και να καλεί τους άλλους επαγγελματίες υγείας και δει τους εργοθεραπευτές να προβούν σε εγγραφή στο σύστημα χωρίς να γνωρίζουν τα δεδομένα στα οποία καλούνται να συναινέσουν», σημειώνεται.

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι όλα τα ζητήματα που αφορούν την ένταξη της Εργοθεραπείας και τη σύναψη σύμβασης θα πρέπει να τεθούν με σαφήνεια και να δοθούν όλες οι αυτονόητες διευκρινήσεις και απαντήσεις.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top