ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο νομικό τμήμα της Βουλής για γνωμάτευση το σχέδιο απόφασης ΕΔΕΚ για διαρροή εγγράφων σε Al Jazeera - Υποεπιτροπή για Πόθεν Έσχες

Στο νομικό τμήμα της Βουλής για γνωμάτευση το σχέδιο απόφασης ΕΔΕΚ για διαρροή εγγράφων σε Al Jazeera - Υποεπιτροπή για Πόθεν Έσχες

Παραπέμπεται στο νομικό τμήμα της Βουλής για γνωμάτευση το σχέδιο απόφασης που ενέταξε η ΕΔΕΚ στην Επιτροπή Θεσμών, σε σχέση με την εξεύρεση και την υποβοήθεια της αστυνομικής έρευνας για να διαφανεί από που έγινε η διαρροή των εγγράφων στο ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera.

Γιώργος Τάττης

Μετά από την παρουσίαση του σχεδίου από τον βουλευτή της ΕΔΕΚ κ. Κωστή Ευσταθίου, ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη της Επιτροπής.

Όπως διαφάνηκε, προέκυψαν και πάλι ζητήματα νομικής φύσεως που αφορούν το νομικό καθεστώς που διέπει την κατάθεση διαβαθμισμένων εγγράφων και του νόμου περί προστασίας των πληροφοριοδοτών.

Ο κ. Ευσταθίου επισήμανε πως «φτάσαμε σε οριακό σημείο και αφήνονται ανοιχτά υπονοούμενα εναντίων της βουλής. Είναι ευκαιρία να καταδείξουμε και να συμβάλλουμε ως βουλή ότι δεν υπάρχει το οτιδήποτε που δε θα αποκαλυφθεί από πλευράς βουλής. Όλα στο φως. Ποιος, εάν και ποτέ έχουν δοθεί έγγραφα στο Αl Jazeera χωρίς να βάζουμε στην ίδια θέση το σκάνδαλο με την αποκάλυψη».

Ακολούθως, ακολούθησαν ερωτήματα και δευτερολογίες, όπου τέθηκαν προβληματισμοί.

Αποφασίστηκε να παραπεμφθεί στο νομικό τμήμα της Βουλής και να επανέλθει το ζήτημα σε διάστημα 2 εβδομάδων.
Ακολουθεί η συνεδρία για συζήτηση για το Πόθεν Έσχες.

Πόθεν Έσχες

Αποφασίστηκε όπως συγκροτηθεί υποεπιτροπή για τις προτάσεις νόμου που αφορούν τον έλεγχο και την δημοσίευση του Πόθεν Έσχες, με τη συμμετοχή ενός βουλευτή από κάθε κόμμα. Πρόεδρος θα είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών κ. Ζαχαρίας Ζαχαρίου. Για τις υπόλοιπες θέσεις θα διαβουλευτούν τα κόμματα εσωτερικά και θα αποφασιστούν οι συμμετοχές. Από πλευράς Οικολόγων θα συμμετέχει ο κ. Γιώργος Περδίκης.

Περισσότερα σε λίγο…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top