ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ-LOCKDOWN: Θύελλα αντιδράσεων για τις διακινήσεις μόνο με αρνητικό τεστ σε Λεμεσό και Πάφο – Από πότε θα ισχύει και ποιος θα το πληρώσει

ΚΥΠΡΟΣ-LOCKDOWN: Θύελλα αντιδράσεων για τις διακινήσεις μόνο με αρνητικό τεστ σε Λεμεσό και Πάφο – Από πότε θα ισχύει και ποιος θα το πληρώσει

Η Υπ. Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέφερε το μεσημέρι της Πέμπτης 12/11  τις εξαιρέσεις στην απαγόρευση στην μετακίνηση προσώπων από και προς τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου που τίθεται σε ισχύ στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που εξαγγέλθηκαν για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Στη συνέχεια όμως οι επίσημες ανακοινώσεις έχουν «ξεσηκώσει» θύελλα αντιδράσεων αφού πολλοί έχουν σταθεί σε μια παράγραφο που δεν είχε αναφερθεί προηγουμένως.

Σύμφωνα λοιπόν με τις επίσημες ανακοινώσεις οι εργαζόμενοι, καθώς και όλα τα πρόσωπα που εμπίπτουν στις κατηγορίες των εξαιρέσεων θα πρέπει να κατέχουν αρνητικό μοριακό test (PCR), με ισχύ τις τελευταίες 7 ημέρες.

Το μέτρο αυτό θα υλοποιηθεί από τις 18/11 (Τετάρτη) με Λεμεσιανούς και Παφίτες να «φωνάζουν» πως για να μεταβουν στην εργασία τους, αφού κρίνονται ως «απολύτως απαραίτητοι», θα πρέπει τουλάχιστον δύο φορές μέσα σε αυτές τις 13 μέρες που θα είναι υποχρεωτικό το μέτρο να περάσουν δύο φορές από τεστ με κόστος που ξεπερνά τα 130 ευρώ.

Πολλοί είναι αυτοί που διαμαρτύρονται πως δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος, ενώ επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζομένους τους να μην έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα πληρώσουν αυτοί για το υποχρεωτικό τεστ των υπαλλήλων τους ώστε να διακινούνται ή και πάλι οι εργαζόμενοι θα «πληρώσουν» τη νύφη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top