ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνέχιση του διαλόγου για στρατηγική αλλοδαπών εργαζομένων, ζητά ο ΓΓ ΠΕΟ

Συνέχιση του διαλόγου για στρατηγική αλλοδαπών εργαζομένων, ζητά ο ΓΓ ΠΕΟ

Επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου για το θέμα των αλλοδαπών εργαζομένων με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού που διαγνώστηκαν σε εργαζόμενους στο σφαγείο CYPRA, απέστειλε ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης, ζητώντας όπως αρχίσει εκ νέου ο διάλογος για την στρατηγική απασχόλησης ξένου εργατικού δυναμικού.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊου που διαγνώστηκαν σε εργαζόμενους στο σφαγείο CYPRA και τα ευρήματα της έρευνας που διεξήχθη από το Υπουργείο σας για τους αλλοδαπούς εργαζόμενους της, εκτός από τις εξόφθαλμες παρανομίες αλλά και τις αδυναμίες στον έλεγχο εφαρμογής των νομοθεσιών,  έρχονται  ξανά στην επιφάνεια  κενά και παραλείψεις αναφορικά με την Στρατηγική Απασχόλησης Ξένου Εργατικού Δυναμικού».


Η ΠΕΟ έχει εγείρει πρόσφατα το θέμα της επανεξέτασης και του εκσυγχρονισμού όλου του φάσματος των διαδικασιών που προβλέπονται στην στρατηγική «με στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων εκμετάλλευσης φτηνής εργατικής δύναμης και αθέμητου ανταγωνισμού μεταξύ επιχειρήσεων καθώς και  την προστασία των εργαζομένων και την εφαρμογή των  όσων προνοούνται από τις νομοθεσίες και τις συλλογικές συμβάσεις», προστίθεται.

«Μέσα σε αυτά τα πλαίσια  είχε ξεκινήσει διάλογος γύρω από το ζήτημα, ο οποίος όμως δυστυχώς  έμεινε στάσιμος και ημιτελής», αναφέρει ο ΓΓ στην επιστολή του προς την Υπουργό.

«Στον διάλογο αυτό έχουμε καταθέσει προτάσεις οι οποίες αφορούν τις διαδικασίες αδειοδότησης και τη λειτουργία των σχετικών τριμερών επιτροπών, την συνομολόγηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας οι οποίες να καθορίζουν τους όρους και τις συνθήκες εργοδότησης, το καθεστώς των οικιακών εργαζομένων ώστε να γίνει συμβατό με τις συμβάσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, καθώς και  τους μηχανισμούς ελέγχου για  συμμόρφωση των εργοδοτών που εργοδοτούν αυτούς εργαζόμενους στις υποχρεώσεις, κριτήρια και διαδικασίες που θα περιλαμβάνονται στην στρατηγική», προστίθεται.

Καταλήγοντας ο κ. Κυρίτσης στην επιστολή του αναφέρει ότι «με αυτή ζητούμε όπως επαναρχίσει το συντομότερο αυτός ο διάλογος ώστε να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν γενικότερα τον εκσυγχρονισμό της Στρατηγικής Απασχόλησης Ξένου Εργατικού Δυναμικού και τη βελτίωση και προσαρμογή της στα σημερινά δεδομένα που υπάρχουν στην αγορά εργασίας».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top