ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σημαντική στήριξη της οικονομίας της Κύπρου από την Lidl - Έφτασε τα 113 εκατομμύρια το 2019

Σημαντική στήριξη της οικονομίας της Κύπρου από την Lidl - Έφτασε τα 113 εκατομμύρια το 2019

Σημαντικά είναι τα άμεσα και έμμεσα οφέλη στην οικονομία και την κοινωνία της Κύπρου από τη διεύρυνση του κύκλου εργασιών της Lidl στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία κοινωνικοοικονομικής επίδρασης, που ανακοινώθηκαν στις 10 Νοεμβρίου 2020.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που έτυχαν επεξεργασίας από τον οίκο EY, η συνολική συνεισφορά της Lidl στην κυπριακή οικονομία το 2019 ανήλθε στα €113 εκατομμύρια, (ποσοστό 0,51% του ΑΕΠ), σε σύγκριση με €55 εκατ. το 2011 (0,28% του ΑΕΠ). H συνολική συνεισφορά της εταιρείας στα φορολογικά έσοδα του κράτους αγγίζει τα €23 εκατομμύρια, σε σύγκριση με €9 εκατομμύρια (0,14%) το 2011.

Οι θέσεις εργασίας που δημιούργησε η Lidl Κύπρου από 1.032 το 2011 αυξήθηκαν σε 1,948 το 2019, δηλαδή, στα δέκα χρόνια της λειτουργίας της οι θέσεις απασχόλησης περίπου διπλασιάστηκαν.

Οι άνθρωποι που υποστηρίζονται από το εισόδημα των θέσεων εργασίας που προσφέρει η Lidl ξεπερνούν τις 5 χιλιάδες σε σύγκριση με 2.786 ανθρώπους το 2011. Από κάθε άμεση σχέση εργασίας που προσφέρει η Lidl υποστηρίζονται περισσότεροι από άλλους δύο συνανθρώπους μας, αύξηση που αγγίζει το 50% σε σχέση με τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της Lidl πριν από δέκα χρόνια.

Κορυφαία θέση στις επενδύσεις της Lidl έχει η κοινωνία και το περιβάλλον, αφού εδώ και 10 χρόνια δημιουργεί αξία και δεσμεύεται να συνεχίσει με στόχο ένα καλύτερο αύριο για τα Προϊόντα, την Κοινωνία, τους Εργαζομένους, το Περιβάλλον και τους Εξωτερικούς Συνεργάτες. Οι συνολικές επενδύσεις σε κοινωνικές δράσεις και δωρεές το 2019 ξεπέρασαν τις €143 χιλιάδες σε σύγκριση με €96 χιλιάδες το 2011.

«Για όλες και όλους εμάς, το σημαντικότερο είναι ότι καταφέραμε, μαζί με τους συνεργάτες μας, να μην ευημερούν οι αριθμοί στα χαρτιά, αλλά οι άνθρωποι και οι οικογένειές τους» υπογράμμισε ο Γενικός Διευθυντής της Lidl Κύπρου, Σπύρος Κονδύλης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης της πρώτης δεκαετίας από την κάθοδο της Lidl στην Κύπρο. «Παίρνουμε σταθερά δύναμη από την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας και συνεχίζουμε όλες και όλοι μαζί, να βαδίζουμε στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο», συμπλήρωσε.

 

Η κάθοδος της Lidl στην Κύπρο πριν από δέκα χρόνια υπήρξε ορόσημο στο λιανικό εμπόριο της χώρας αφού οριοθέτησε εκ νέου τις σχέσεις με τον πελάτη και έθεσε πάνω σε εντελώς καινούργια βάση τις καταναλωτικές μας συνήθειες. Δέκα χρόνια συνοδοιπορούμε με τον τόπο

και την εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία, ώστε να γίνει η ζωή κάθε Κύπριας και κάθε Κύπριου καλύτερη. 10 χρόνια δημιουργούμε αξία για την Κύπρο του αύριο.

 

Lidl 2010-2020: Eπιτεύγματα μιας δεκαετίας

> Παραμένουμε ηγέτες στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα

> Οδηγούμε τις εξελίξεις στη βιώσιμη ανάπτυξη

> Κάνουμε την πολυτέλεια καθημερινότητα

> Αντλούμε δύναμη από την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας

 

Η Lidl την επόμενη τριετία

> Ακόμη 4 νέα καταστήματα και συνολικές επενδύσεις που θα φτάσουν τα €24 εκατομμύρια

 

Συνεχίζουμε μαζί να βαδίζουμε στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top