ΠΑΡΑ-THEMA

Lockdown που θυμίζει... μιλλοσφότζισμα - Περισσότεροι Κύπριοι στις εξαιρέσεις παρά στον κανόνα

Lockdown που θυμίζει... μιλλοσφότζισμα - Περισσότεροι Κύπριοι στις εξαιρέσεις παρά στον κανόνα

Την παραδοξότητα διαφόρων μέτρων και διαταγμάτων την έχουμε εκφράσει αρκετές φορές εδώ στο ThemaOnline. Οι αντιφάσεις και τα κουφά δίνουν και παίρνουν με αποκορύφωμα το μίνι-lockdown που επιβλήθηκε σε Λεμεσό και Πάφο.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Ένα μίνι-lockdown που αφενός προκαλεί την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων της Λεμεσού και Πάφου που αυτόματα θεωρούν ότι ‘στοχοποιούνται’ και θυματοποιούνται από αυτή την απόφαση και αφετέρου σαν να μη φτάνει αυτό δεν πρόκειται να έχει και κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού lockdown είναι μόνο στους τίτλους εφημερίδων, ειδήσεων και διαδικτυακού τύπου.

Για το τι σόι lockdown είναι αυτό αρκεί να ρίξετε μια ματιά στους κατά τόπους δειγματοληπτικούς σταθμούς εργαζομένων που έχουν στηθεί σε διάφορες επαρχίες κι’αν αυτό δεν καταστεί ικανό να σας πείσει μπορείτε απλά να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στις ‘εξαιρέσεις‘ του κανόνα.

Ατελείωτες ουρές σχηματίζονται στους κινητούς σταθμούς που επιστράτευσε το Υπουργείο Υγείας για δωρεάν τεστ -γεγονός που αν μη τι άλλο καταδεικνύει το ότι το κοινό είναι περισσότερο από πρόθυμο να εξεταστεί εάν δύναται να απαλλαγεί από το κόστος- χωρίς να τηρούνται σε καμία των περιπτώσεων αποστάσεις και μέτρα αυτοπροστασίας.

Προχειρότητα στην οργάνωση που επιφέρει αυτό ακριβώς που θέλουμε ν’αποφύγουμε, δηλαδή των συγχρωτισμό. Τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν για τους ελέγχους και τα μπλόκα. Μπλόκα που στήθηκαν με βαρύγδουπες δηλώσεις και ξηλώθηκαν εν μία νυκτί με την πρόφαση ότι έπρεπε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στο κοινό να λάβει τις απαραίτητες βεβαιώσεις από τους εργοδότες του.

Δεν υπάρχει και μέση κατάσταση αφού μία που περνάνε αβέρτα και χωρίς έλεγχο, μία που γίνονται εξονυχιστικοί και διεξοδικοί έλεγχοι και δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων.

Αλήθεια γιατί δημιουργούνται τεράστιες ουρές στον αυτοκινητόδρομο ή στους κινητούς σταθμούς δειγματοληψίας; Αφού αυτοί που διακινούνται ή εξετάζονται είναι μόνο... οι εξαιρέσεις;

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top