ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Μπαίνει «μαχαίρι» στις φρουρές πολιτικών και αξιωματούχων- Πληρώνουμε 1.000.000 για να συνοδεύουν τις συζύγους στα ψώνια

ΚΥΠΡΟΣ: Μπαίνει «μαχαίρι» στις φρουρές πολιτικών και αξιωματούχων- Πληρώνουμε 1.000.000 για να συνοδεύουν τις συζύγους στα ψώνια

Η επιτροπή αξιολόγησης κινδύνου της Αστυνομίας ολοκληρώνει σύντομα την έρευνα της γύρω από τις φρουρές πολιτικών προσώπων ή αξιωματούχων με σκοπό να μπει «μαχαίρι» εκεί και όπου χρειάζεται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον «Φιλελεύθερο» που υπογράφει ο συνάδελφος Μιχάλης Χατζηβασίλης η επιτροπή «κλείνει» προς το συμπέρασμα ότι οι φρουρές θα πρέπει να μειωθούν και οι αστυνομικοί να επιστρέψουν στο σώμα, ώστε να εκτελούν κανονικά τα καθήκοντα για τα οποία προσλήφθηκαν.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ  οι φρουρές των αρχηγών των μεγάλων κομμάτων δεν αποκλείεται  να μειωθούν κατά το ήμισυ, ενώ από άλλα πρόσωπα ενδεχομένως να αφαιρεθούν και εντελώς.

Μεγάλος ο αριθμός και το κονδύλι

Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζει ο συνάδελφος, αυτή τη στιγμή 97 αστυνομικοί είναι «επιφορτισμένοι» για την ασφάλεια πολιτικών προσώπων ή κρατικών ή άλλων αξιωματούχων, ενώ και το κόστος των υπηρεσιών τους κρίνεται ιδιαιτέρως υψηλό αφού αγγίζει το 1.000.000 ευρώ κάθε χρόνο.

«Κουτσοδούλια» και αγγαρίες

Ουσιαστικά όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ πολλοί από τους Αστυνομικούς κάνουν οτιδήποτε άλλο παρά να προσφέρουν ασφάλεια στους πολιτικούς ή κρατικούς αξιωματούχους. Αρκετοί από αυτούς αναλαμβάνουν χρέη προσωπικού οδηγού, μεταφέρουν τα παιδιά στο σχολείο ή ακόμα συνοδεύουν τις συζύγους στα ψώνια τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top