ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Διευκρινήσεις από το Υπουργείο για delivery και take away

ΚΥΠΡΟΣ: Διευκρινήσεις από το Υπουργείο για delivery και take away

Διευκρινήσεις για τα υποστατικά εστίασης που τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα Δευτέρα 30 Νοεμβρίου. 

Σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας που τίθεται σήμερα σε εφαρμογή, επιτρέπεται η εξυπηρέτηση κοινού σε υποστατικά εστίασης παγκύπρια μέχρι τις 7 το βράδυ. Μετά τις 7 το βράδυ, οι χώροι εστίασης μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες take-away και κατ’ οίκον διανομής (delivery). Τονίζεται ότι μετά τις 9 το βράδυ, οπότε και αρχίζει η απαγόρευση των μετακινήσεων προσώπων, επιτρέπεται μόνο η παροχή υπηρεσιών delivery, χωρίς περιορισμό στο ωράριο.

Ως χώροι εστίασης νοούνται:

-       Εστιατόρια

-       Χώροι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, πολυκαταστημάτων και malls,

-       Ταβέρνες,

-       Καφετέριες,

-       Πιτσαρίες,

-       Μπυραρίες, σνακ-μπαρ, μπαρ,

-       Καφενεία,

-       Χώροι εστίασης εντός κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κοκ

-      Χώροι εστίασης εντός ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών καταλυμάτων. Νοείται ότι οι χώροι εστίασης εντός των ξενοδοχείων/τουριστικών καταλυμάτων μπορούν να λειτουργούν μέχρι τις 10:30 μ.μ., νοουμένου ότι μεταξύ των ωρών 7 μ.μ. και 10:30 μ.μ. εξυπηρετούν αποκλειστικά άτομα που διανυκτερεύουν στους εν λόγω χώρους.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η κράτηση πέραν των έξι προσώπων ανά τραπέζι, ενώ ο μέγιστος αριθμός προσώπων που μπορεί να εξυπηρετείται καθορίζεται στα 75 πρόσωπα σε εσωτερικούς χώρους και στα 150 σε εξωτερικούς χώρους, τηρουμένου του μέτρου του ενός προσώπου ανά 3 τ.μ. κατ’ ελάχιστο για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. κατ’ ελάχιστο για εξωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζοκαθίσματα, στη βάση του σχετικού πρωτοκόλλου, ενώ τα μπαρ στις εν λόγω επιχειρήσεις λειτουργούν μόνο για την παρασκευή φαγητού και ποτών από τους εργαζόμενους και απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτηση του κοινού από το μπαρ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top