ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Ομόνοια που απολάμβανες να την βλέπεις, έγινε μονότονη και κουραστική – ΚΟΜΒΙΚΟ το «αιώνιο» και ΠΡΕΠΕΙ να «γυρίσει τον διακόπτη» ο Μπεργκ

Η Ομόνοια που απολάμβανες να την βλέπεις, έγινε μονότονη και κουραστική – ΚΟΜΒΙΚΟ το «αιώνιο» και ΠΡΕΠΕΙ να «γυρίσει τον διακόπτη» ο Μπεργκ

Τι να πεις και τι να γράψεις μετά από την εμφάνιση της Ομόνοιας κόντρα στον Ερμή. Μετά το διπλό στο Δασάκι στις 18 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, είναι λες και κάποιος πάτησε ένα… κουμπί στο “Ηλίας Πουλλός” και γύρισε τον χρόνο πίσω, στα “πέτρινα χρόνια” του “τριφυλλιού”.

Μία ομάδα που απολάμβανες να την βλέπεις, ξαφνικά έγινε μονότονη και κουραστική. Ο Μπεργκ από προπονητής-φαινόμενο για την Κυπριακή ποδοσφαιρική πραγματικότητα, πλέον αρχίζει να αμφισβητείται σε βαθμό… ανησυχητικό. Και το χειρότερο απ΄ όλα, είναι που δεν βρίσκεις και δυνατά “πατήματα”/επιχειρήματα για να δικαιολογήσεις τη συνεχιζόμενη αποκαρδιωτική εικόνα της ομάδας του και το γεγονός ότι δεν μπορεί να βρει λύσεις για να την αφυπνίσει.

Στο παιχνίδι κόντρα στον Ερμή, ήταν λες και βάλαμε ένα dvd από τα προηγούμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια της Ομόνοιας κόντρα σε ΕΝΠ και Δόξα. Με τη διαφορά, ότι σήμερα το “τριφύλλι” ήταν ακόμα χειρότερο…

Με έλλειψη ενέργειας, αργή ανάπτυξη, καθόλου φαντασία, και για μία ακόμη φορά, να μην μπορεί να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, ενώ δεν είχε ούτε τους παίκτες για την ενέργεια στο ένας εναντίον ενός. “Φωνάζει” πλέον ότι η Ομόνοια δυσκολεύεται αφάνταστα κόντρα στις λεγόμενες “μικρές” ομάδες και τις κλειστές άμυνες, αλλά δεν είδαμε ούτε σε αυτό το ματς ένα Plan B, κάτι διαφορετικό τέλοσπάντων που να έκαναν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν λες και ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές…

Κάποιοι παίκτες-“κλειδιά” όπως για παράδειγμα οι Γκόμεθ, Παπουλής, Ασάντε, Τιάγκο, υστέρησαν, ενώ αυτό που… ξάφνιασε, ήταν το γεγονός ότι ο Μπεργκ έκανε μόλις δύο κινήσεις από τον πάγκο με τη μία στο 90΄. Και στη συνέντευξη Τύπου, άφησε να εννοηθεί δεν εμπιστευόταν τους παίκτες που είχε στον πάγκο του, γι΄ αυτό και δεν έκανε περισσότερες αλλαγές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Μπορεί να κάνεις πέντε αλλαγές σε ένα παιχνίδια, αν πιστεύεις ότι θα βελτιώσουν την εικόνα σου»!

Τα πολλά λόγια είναι φιτώχεια…

Πλέον η Ομόνοια έχει μπροστά της το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αλλά με αυτό… ποιος ασχολείται. Ο αγώνας της χρονιάς τη δεδομένη στιγμή, είναι το “αιώνιο” ντέρμπι της επόμενης Δευτέρας (07/12) με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ. Πέντε σερί ματς χωρίς νίκη, είναι πάρα πολλά για το “τριφύλλι” του Μπεργκ, που με την περσινή του πορεία και τη φετινή πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ανέβασε στα ύψη τον πήχη των προσδοκιών. Και όχι άδικα…

Αν όμως έρθει ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα και μάλιστα κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, ειδικά το φετινό ΑΠΟΕΛ, αντιλαμβάνεται ο καθένας τις… παρενέργειες που θα υπάρξουν σε όλο το “οικοδόμημα” του “τριφυλλιού”, κυρίως στις τάξεις του “πράσινου” λαού.

Να θυμίσουμε απλά ότι η Ομόνοια έχει να κερδίσει “αιώνιο” ντέρμπι από τις αρχές Μαρτίου του… 2013! Ναι, του 2013! Και αν δεν κερδίσει ούτε τώρα, τότε πότε, θα λένε οι χιλιάδες οπαδοί της και θα έχουν δίκιο.

Δεν γνωρίζουμε τι θα πρέπει να αλλάξει ο Μπεργκ την επόμενη αγωνιστική για να μετατρέψει το “ασχημόπαπο” σε “κύκνο”, όμως σίγουρα θα πρέπει να βρει τον τρόπο για να γυρίσει τον διακόπτη και να παρουσιάσει μία ομάδα που δεν θα… “σέρνεται” στο χορτάρι λες και παίζει καλοκαιρινό φιλικό προετοιμασίας, αλλά θα “μασάει σίδερα”, ξέροντας ότι μία νίκη επί του “αιώνιου” αντιπάλου, δεν θα σπάσει απλά μία κατάρα οκτώ ετών (σχεδόν…), αλλά μπορεί από μόνη της να είναι αρκετή για να δώσει το σύνθημα της αντεπίθεσης. Η διαφορά από τις πρωτοπόρες ομάδες είναι μεγάλη, αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος στο πρωτάθλημα, πάρα πολλοί διεκδικήσιμοι βαθμοί και τίποτα δεν έχει κριθεί. Και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Ευρώπη τελειώνει σε μία εβδομάδα, θα δημιουργηθούν ευοίωνες προοπτικές για τη συνέχεια…

Και κάτι τελευταίο. Οι ομίλοι στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι λαμπεροί, φέρνουν εκατομμύρια στα ταμεία, αλλά έχουν και το τίμημα τους. Και ειδικά φέτος που λόγω κορωνοϊού, υπάρχουν παιχνίδια κάθε εβδομάδα. Όμως δεν γίνεται να αποτελεί τη μόνιμη δικαιολογία για το αγωνιστικό “χάλι” η Ευρώπη.

Α! Και κάτι άλλο… Όταν μία ομάδα δεν παίζει καλά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορεί ή δεν πρέπει να κερδίσει. Ούτε ότι ο διαιτητής πρέπει να την αδικεί και να μην τη σέβεται. Με απλά λόγια, θα μπορούσε η Ομόνοια να κερδίσει ακόμα και με τέτοια εμφάνιση, αν ο διαιτητής σφύριζε τα δύο πέναλτι και έστω το ένα κατέληγε στα δίχτυα.

The post Η Ομόνοια που απολάμβανες να την βλέπεις, έγινε μονότονη και κουραστική – ΚΟΜΒΙΚΟ το «αιώνιο» και ΠΡΕΠΕΙ να «γυρίσει τον διακόπτη» ο Μπεργκ appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top