ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αποκαλυπτικός ο Δρ. Καραγιάννης - «Αν δεν υπάρξει βελτίωση θα ξανασκεφτούν τα μέτρα που έχουν παρθεί»

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αποκαλυπτικός ο Δρ. Καραγιάννης -  «Αν δεν υπάρξει βελτίωση θα ξανασκεφτούν τα μέτρα που έχουν παρθεί»

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκονται οι επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου, αφού τις τελευταίες μέρες παρουσιάζουν αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού.

Το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, μίλησε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα για την πορεία της Κύπρου τις τελευταίες μέρες.

Αρχικά ανέφερε ότι «βρισκόμαστε στο μεταίχμιο σε αυτές τις περιοχές και αν δεν υπάρξει βελτίωση μέσα στις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες, τότε θα ξανασκεφτούν τα μέτρα που έχουν παρθεί. 

Όταν η Πάφος και η Λεμεσός μπήκαν στα πιο αυστηρά μέτρα τότε δεν είχαμε στη διάθεση μας καν τα γρήγορα τεστ, επομένως αυτή τη στιγμή έχουμε μια πιο σαφή εικόνα στο τι συμβαίνει στην κοινότητα και υποθέταμε τότε ότι στη Λεμεσό και στην Πάφο το πρόβλημα ήτανε πολύ-πολύ πιο σοβαρό παρά αυτή τη στιγμή σε αυτές τις τρεις επαρχίες».

Έπειτα πρόσθεσε «Αυτή η αύξηση οφείλεται σε διάδοση του ιού στην κοινότητα περισσότερο, τουλάχιστον στην περιοχή της Αμμοχώστου όπως ο τουριστικός τομέας είναι νεκρός αυτή τη στιγμή, οπόταν δεν θεωρώ ότι αφορά εργασιακούς τομείς επομένων πρόκειται για ενδοοικογενειακά και φιλικό περιβάλλον».

Καταληκτικά, αναφέρθηκε στην ανησυχία που προκαλούν τα αυξημένα κρούσματα και την κατάσταση στα νοσηλευτήρια. Παράλληλα, εξήγησε ότι η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη ενόψει της νέας ημερομηνίας που έχει οριστεί στις 13 του Δεκέμβρη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top