ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ : Σειρά προτεραιότητας σε εμβολιασμούς – Ποιοι θα δεχθούν πρώτοι το εμβόλιο; - ΒΙΝΤΕΟ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ : Σειρά προτεραιότητας σε εμβολιασμούς – Ποιοι θα δεχθούν πρώτοι το εμβόλιο; - ΒΙΝΤΕΟ

Τα σενάρια για εμβολιασμούς στην Κύπρο ολοένα και αυξάνονται και θα πρέπει να μπει μια σωστή κατανομή στο ποιοι θα δικαιούνται να εμβολιαστούν πρώτοι. Προς τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται η έγκριση για τα εμβόλια.

Σύμφωνα με την κυρία Ζωή Δωροθέα Πανά, Λέκτορας Παιδιατρικής, Μέλος Επιδημιολογικής Ομάδας  όπου μίλησε σε εκπομπή του Alpha Καλημέρα, υπάρχει πλάνο για εμβολιασμό στην Κύπρο και στόχος είναι να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός. Ακόμη, δήλωσε πως η κυρία Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας, κάνει μια τεράστια προσπάθεια να έχουμε αναλογικά με τον πληθυσμό μας με το ίδιο κόστος μερίδιο όλων των εμβολίων που είναι στο χαρτοφυλάκιο της Ευρώπης.

Επίσης η κυρία Πανά, τόνισε ότι θα υπάρχει μια προτεραιότητα στο ποιοι θα εμβολιαστούν. Αρχικά θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι που καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωπή με την πανδημία. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουν οι ευπαθής ομάδες και αυτοί που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο. Το τρίτο κύμα εμβολιασμού θα είναι οι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής και που έρχονται καθημερινά σε επαφή με αρκετό κόσμο.

Τέλος η κυρία Πανά σημείωσε πως τα μικρά παιδεία δεν θα εμβολιαστούν σε πρώτη φάση για το λόγο ότι δεν έχουν αρκετές μελέτες πάνω σε παιδεία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

Τι ακριβώς κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση ενεργοποίησης του άρθρου 42,7 της Συνθήκης της ΕΕ από ένα κράτος μέλος θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο πλαίσιο του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 23-24 Απριλίου, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE