ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια: Σύμπτωση ή πεπρωμένο; Ο «Ομονοιάτης» Εφραίμ, ο… μοναδικός το 2020!

ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια: Σύμπτωση ή πεπρωμένο; Ο «Ομονοιάτης» Εφραίμ, ο… μοναδικός το 2020!

«Αιώνιο» ντέρμπι έχει το… μενού της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου, με την Ομόνοια να ψάχνει νίκη μετά από 7 χρόνια και 7 μήνες, και τον ΑΠΟΕΛ να θέλει να διευρύνει το τρομερό σερί του.

Τελευταία φορά που οι πράσινοι επικράτησαν των γαλαζοκιτρίνων, ήταν στις 6 Απριλίου του 2013, όταν το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή τους έβρισκε νικητές με 3-0. Το… ξεχωριστό αυτής της επιβλητικής νίκης είναι ο Γιώργος Εφραίμ, ο οποίος έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του φορώντας τότε το τριφύλλι στο στήθος όμως πλέον είναι αήττητος εδώ και χρόνια με την φανέλα του… ΑΠΟΕΛ!

Ο 23χρονος τότε, Κύπριος μεσοεπιθετικός «πλήγωνε» την… επόμενη του ομάδα με δύο γκολ στο 15′ και στο 64′ (σκόραρε ενδιάμεσα ο Λεάντρο, στο 54′), και θα έκτιζε μια παράδοση που ούτε ο ίδιος δεν θα μπορούσε να φανταστεί!

Και όμως, ο Γιώργος Εφραίμ είναι αήττητος σε ντέρμπι «αιωνίων» περισσότερο από 7 χρόνια, αφού, όταν έφυγε από την Ομόνοια πήγε στον ΑΠΟΕΛ, και οι γαλαζοκίτρινοι έχουν στην κατοχή τους αυτό το σερί.

Πλέον, στα 31 του, είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται είτε στο τριφύλλι είτε στους γαλαζοκιτρίνους.

Ο Νούνο Μοράις, που ήταν στην αρχική ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ πίσω στο 2013, τώρα είναι στον πάγκο της ομάδας ως βοηθός προπονητή, ο Αλεξάνδρου που έμεινε στον πάγκο είναι προπονητής στις ακαδημίες των γαλαζοκιτρίνων, ενώ ο Ούρκο Πάρντο παίζει στην Ολυμπιάς Λυμπιών.

Μαργκάσα, Χριστοφή αγωνίζονται στην Ανόρθωση, 7 χρόνια μετά, ενώ και ο Σκέμπρι που ήταν στις επιλογές του τριφυλλιού, τώρα προπονεί τις ακαδημίες του Απόλλωνα.

Οι άλλοι είτε «κρέμασαν» τα παπούτσια είτε εντός είτε εκτός των συνόρων, ή βρίσκονται εκτός Κύπρο.

Θυμηθείτε τις δύο ενδεκάδες, τις αλλαγές και τους πάγκους:

Ομόνοια (Σαβέφσκι): Μορέιρα, Σπούνγκιν, Σκαραμοτσίνο, Αλαμπί, Αντράντε (72’ Ντάνιελσον λ.τρ.), Σοάρες, Λεάντρο, Ασίς, Χριστοφή, Εφραίμ (83’ Μαργκάσα), Α. Άλβες (78’ Φρέντι).

Στον πάγκο: Λεβίτα, Αγκουιάρ, Ζ. Άλβες και Σκέμπρι.

ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Σέρτζιο, Κλουκόφκσι, Ολιβέιρα, Μπόρδα, Μοράις, Τζιόλης (58’ Αλωνεύτης), Μαντούκα, Χαραλαμπίδης (78’ Μπούντιμιρ), Μπιτόν, Μπέκμαν (56’ Πίντο).

Στον πάγκο: Πάρντο, Σολωμού, Καρυπίδης και Αλεξάνδρου.

The post ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια: Σύμπτωση ή πεπρωμένο; Ο «Ομονοιάτης» Εφραίμ, ο… μοναδικός το 2020! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top