Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφραγίστηκε η συμμαχια ΔΗΠΑ - Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων - Στόχος η «αναγέννηση ενός γνήσιου και αυθεντικού Κέντρου»

Σφραγίστηκε η συμμαχια ΔΗΠΑ - Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων - Στόχος η «αναγέννηση ενός γνήσιου και αυθεντικού Κέντρου»

Σφραγίστηκε η συμμαχία της ΔΗΠΑ με την Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, με συνεκτικό σημείο αναφοράς «την αναγέννηση ενός γνήσιου και αυθεντικού Κέντρου».

Η εκλογική συνεργασία θα φέρει το όνομα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ – Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων».

Όπως έγραψε το ThemaOnline εδώ και μερικούς μήνες, Δημοκρατική Παράταξη και Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων θα προχωρούσαν σε μια συνεργασία η οποία θα βασιζόταν στην αναδιοργάνωση του χώρου του κέντρου, δίνοντας έμφαση στην συναίνεση, στην μετριοπάθεια και στην επιδίωξη ευρύτερων συνεργασιών.

Όπως διαμήνυσαν οι εκπρόσωποι των δύο χώρων, θα επιδιωχθεί ένας βασικός ρυθμιστικός ρόλος, βασισμένος στην επανάκτηση της αξιοπιστίας και της σύνεσης που θα έπρεπε να διέπει την κεντρώα πολιτική ιδεολογία, ως πολιτικού εκφραστή της ισορροπίας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΗΠΑ Μάριο Κάρογιαν, βρισκόμαστε σήμερα εδώ αντιπροσωπείες της ΔΗΠΑ και της Πολιτικής Πλατφόρμας «Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων», για να ανακοινώσουμε την απόφασή μας να συμπράξουμε χαράζοντας κοινή πορεία προς τις βουλευτικές εκλογές.

Έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος μας.

Βιώνει μια πρωτοφανή υγειονομική, οικονομική, γεωπολιτική και πλέον θεσμική και ηθική κρίση που βυθίζει τους συμπολίτες μας στην Αβεβαιότητα, την Ανασφάλεια και την Απαξίωση.

Όπως πρόσθεσε, θεωρούμε ότι το ελάχιστο χρέος που έχουμε απέναντί τους είναι να συμβάλουμε στην αναζήτηση μιας διεξόδου από αυτή την πολλαπλή, πολυεπίπεδη και πολύμορφη κρίση λέγοντας την αλήθεια για τα αίτιά της, προτείνοντας σχέδια για την υπέρβασή της και, προπαντός, αφήνοντας στην άκρη προκαταλήψεις και ιδεοληψίες, στείρες αντιπαραθέσεις και άγονους δογματισμούς.

Ξέρουμε ότι δεν είναι αλληλοκατηγορίες, υποκρισίες, φτηνές δικαιολογίες και άκριτους μηδενισμούς που ο κόσμος περιμένει να ακούσει από αυτούς που θέλουν να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη του.

Δεν είναι με απλές κριτικές και διαρκείς υπεκφυγές που θα τον κάνουμε να αλλάξει γνώμη για το πολιτικό μας σύστημα, τα κόμματα και τις ηγεσίες του.

Δεν είναι συμβιβαζόμενοι με πρακτικές που τον αποκαρδιώνουν, μειώνουν την υπερηφάνειά του, προσβάλουν τη νοημοσύνη του, πληγώνουν το φιλότιμό του, διασύρουν τις αρχές και τις αξίες του, αδικούν τις δυνατότητές του και προδίδουν τις προσδοκίες και τα όνειρά του που θα τον πείσουμε να συμμετάσχει στην πολιτική ζωή για να ξαναβρεί η Δημοκρατία μας το αυθεντικό νόημά της.

Είναι με την ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων του, με την επισήμανση ουσιαστικών διακυβευμάτων και με την άρθρωση νέων αφηγημάτων για το μέλλον της Κύπρου και της νέας γενιάς που θέλουμε να δώσουμε στο πλευρό του τον αγώνα της ελπίδας εναντίον του φόβου, της πρωτοβουλίας εναντίον της αδράνειας, της θέλησης εναντίον της παραίτησης, της ενεργού συμμετοχής εναντίον της απαξιωτικής αποχής. που πράγματι μπορεί κάτι να αλλάξει, διευκρίνισε ο κ. Κάρογιαν.

Είναι με έναν παραγωγικό πολιτικό διάλογο με νέες ιδέες, δημιουργικές λύσεις και ανοιχτό πνεύμα που θα τον κάνουμε να πιστέψει ότι μπορεί πράγματι κάτι να αλλάξει. Κάτι που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Παράληλα, θεσπίστηκε ως κύριος στόχος «η αναγέννηση ενός γνήσιου και αυθεντικού Κέντρου, που θα διαμορφώνει τις πολιτικές εξελίξεις και θα αποτελεί τον εγγυητή της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας.

Ενός Κέντρου που δυνητικά θα ανακτήσει τον ρυθμιστικό του ρόλο αλλά και την ψυχή του που ήταν οι αρχές, οι αξίες και η ικανότητά του να ενώνει δυνάμεις, να δίνει χώρο στις πιο προοδευτικές, να εμπνέει τις πιο δημιουργικές, να εκφράζει τις νεότερες γενιές, να γεννά νέες ιδέες, να προάγει την εθνική συνεννόηση, να αποτελεί τον κοινό τόπο συνάντησης και το προνομιακό πεδίο σύγκλισης και δράσης των μετριοπαθών, ενεργών και εγρήγορων πολιτών.

Φιλοδοξία και προσδοκία μας είναι να συνδιαμορφώσουμε ένα αξιόπιστο σχέδιο μεταρρυθμίσεων για την ασφαλή και συναινετική μετάβαση στην μετά-την-κρίση-εποχή».

Πρώτιστη έγνοια μας είναι η επίλυση του εθνικού μας προβλήματος. Δεν έχουμε βολευτεί με την κατοχή. Με οδοδείκτη τον διεκδικητικό ρεαλισμό θα αγωνιστούμε στα πλαίσια της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας στην εξεύρεση λύσης στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των Αρχών που εδράζεται η ΕΕ. Λύση που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες. Λύση που θα απελευθερώνει και θα απανενώνει τον τόπο μας, τον λαό και τους θεσμούς.

Στόχος και επιδίωξη μας είναι, επίσης η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας μας. Να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση μιας νέας οικονομίας. Μιας οικονομίας της γνώσης, της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της αειφορίας.

Στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Στην άρση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Στην προώθηση πρακτικών και ουσιαστικών μέτρων για καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς.
Σήμερα για εμάς όλους είναι μια πολύ σημαντική και ιστορική μέρα.

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση καλωσορίζουμε την πολιτική πλατφόρμα «Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων» και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με καταξιωμένους συναγωνιστές, αλλά και πολλούς νέους ανθρώπους, που ανεξαρτήτως κοινών καταβολών ή όχι, μοιραζόμαστε τις ίδιες έγνοιες, τις ίδιες ανησυχίες, αλλά και την ίδια ισχυρή θέληση να κτίσουμε μαζί το όραμα, αλλά και το μέλλον που αξίζει στην πατρίδα μας.

Σήμερα επισφραγίζουμε την κοινή μας βούληση να συμπορευτούμε και να συμπράξουμε με αλληλοσεβασμό, εντιμότητα, διαφάνεια, με την δύναμη των ιδεών και των πολιτικών μας προτάσεων και πάνω απ’ όλα με ανθρωπιά, για να υπηρετήσουμε το συλλογικό καλό.

Μαζί φιλοδοξούμε να δώσουμε λύσεις πρακτικές και εφικτές στα προβλήματα που μας ταλανίζουν. Μακριά από πλαστά διλήμματα και παρωχημένες νοοτροπίες.

Μαζί θα εργαστούμε σκληρά για να ανταποκριθούμε στις αγωνιώδεις αναζητήσεις των πολιτών για εναλλακτικές πολιτικές επιλογές.
Μαζί βάζουμε το στοίχημα της ανανέωσης του πολιτικού μας συστήματος.
Και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ΜΑΖΙ θα πετύχουμε, κατέληξε ο κ. Καρόγιαν.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαχαιρώματα στη Λεμεσό: Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ο 21χρονος - «Αναίτια» η επίθεση λέει o φίλος του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Παραδέχθηκαν τον διαπληκτισμό, αρνούνται την εμπλοκή στο θάνατο του 29χρονου οι συλληφθέντες

Κίτρινη προειδοποίηση: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι - Πότε τίθεται σε ισχύ

Πάρτε ομπρέλες: «Άνοιξαν οι ουρανοί» σε διάφορες περιοχές της Κύπρου – Δείτε βίντεο

Προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω κακοκαιρίας - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Οδηγοί προσοχή - Συσσωρεύτηκε νερό στον αυτοκινητόδρομο λόγω της έντονης βροχόπτωσηςΠτΔ: Η απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας η ύψιστη προτεραιότητά του

ΠτΔ: Η απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας η ύψιστη προτεραιότητά του

Ύψιστη προτεραιότητά του είναι η απελευθέρωση, ο τερματισμός της κατοχής και η επανένωση της πατρίδας, είπε ο Προέδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο τηλεοπτικό του μήνυμα για την 63η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top