ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λύση Κυπριακού σύμφωνα με ψηφίσματα ΗΕ υποστηρίζει η Αυστραλία

Λύση Κυπριακού σύμφωνα με ψηφίσματα ΗΕ υποστηρίζει η Αυστραλία

Τη σταθερή θέση αρχών της Αυστραλίας για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, επαναβεβαίωσε ο Ύπατος Αρμοστής της χώρας στην Κύπρο, Σάμουελ Μπίβερ, ο οποίος υπογράμμισε επίσης ότι η Αυστραλία ενώνει τη φωνή της με την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα για στήριξη αυτής της προσπάθειας.

 

Ο κ. Μπίβερ μιλούσε κατά τη διάρκεια συνάντησής του σήμερα με τον Πρόεδρο της Βουλής, Αδάμο Αδάμου, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, εξέφρασε απογοήτευση για τις απαράδεκτες διχοτομικές θέσεις που προβάλλει η τουρκική πλευρά, ενόψει της προσπάθειας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για επανεκκίνηση της διαδικασίας των συνομιλιών.

Τέτοιες θέσεις, τόνισε ο κ. Αδάμου, οι οποίες αντίκεινται στα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ και εκφεύγουν του συμφωνημένου πλαισίου λύσης, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Εκατέρωθεν, τονίστηκαν οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών, με ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή της κυπριακής παροικίας στην Αυστραλία και υπογραμμίστηκε η σημασία περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας Αυστραλίας - Κύπρου σε στοχευμένους τομείς.

Σημειώθηκε δε η ουσιαστική συμβολή της Βουλής των Αντιπροσώπων, μέσω πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Αυστραλός Ύπατος Αρμοστής υπογράμμισε επίσης τον σημαντικό υποστηρικτικό ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης- Αυστραλίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη τον κ. Μπίβερ για την εξαιρετική διαχείριση από τη χώρα του της πανδημίας του κορωνοϊού και αντηλλάγησαν απόψεις για το θέμα του επικείμενου εμβολιασμού παγκοσμίως για εξάλειψη του ιού.

Ο Αυστραλός Ύπατος Αρμοστής συνεχάρη, εξάλλου, τον κ. Αδάμου για την εκλογή του στην Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top