ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: ‘Μαχαίρι’ σε συναθροίσεις, σχολεία και χώρους εστίασης - Τι συζητήθηκε, πότε θα ανακοινωθούν

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: ‘Μαχαίρι’ σε συναθροίσεις, σχολεία και χώρους εστίασης - Τι συζητήθηκε, πότε θα ανακοινωθούν

Όπως είχαμε αναφέρει στα ρεπορτάζ των προηγούμενων δύο ημερών, διόλου απίθανο δεν ήταν η κάκιστη επιδημιολογική εικόνα να έφερνε νωρίτερα (από το προκαθορισμένο Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής 11/12) αποφάσεις.

Όπερ και εγένετο λοιπόν με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη να συγκαλεί έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα Τετάρτη (9/12 στις 10:00) με σκοπό να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Τα 419 χθεσινά επιβεβαιωμένα κρούσματα και οι 5 θάνατοι έχουν πλημμυρίσει με ανησυχία τόσο το Προεδρικό, όσο και το Υπουργείο Υγείας με τη σύσκεψη να παίρνει τη μορφή του κατ’επείγοντος.

Σύμφωνα και με προηγούμενες αναφορές μας στα μέτρα που τέθηκαν επί τάπητος όχι μόνο δεν περιμένουμε χαλαρώσεις αλλά τα οριζόντια μέτρα θα εμπλουτιστούν με επιπρόσθετες αυστηροποιήσεις. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε στο τραπέζι ‘έπεσαν’ διάφορα μέτρα με την έμφαση και μεγαλύτερη συζήτηση να γίνεται γύρω από το κλείσιμο των σχολείων νωρίτερα.

Η πρόταση αναμένεται να έχει εφαρμογή στα Λύκεια αφού υπήρξαν οι διαβεβαιώσεις πως οι μαθητές μπορούν να συνεχίσουν κανονικά με την τηλεκπαίδευση. Στο μικροσκόπιο τέθηκαν και οι χώροι εστίασης (εστιατόρια και καφέ) αφού αποτελούν -σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες- χώρο συναθροίσεων και συγχρωτισμού κάτι που αναμένεται να φέρει είτε τη μετακίνηση της ώρας κλεισίματος, είτε την πλήρη αναστολή λειτουργίας τους ακόμη και για περίοδο μερικών ημερών.

Φυσικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο αναμένεται να φέρει νέες μεγάλες αντιδράσεις από τους επαγγελματίες του κλάδου. Το τελευταίο που συζητείται αφορά τις κατ’οίκον συναθροίσεις καθώς και νέο ενδεχόμενο περιορισμό με τα μέτρα να παίρνουν κατεύθυνση Λεμεσού. Στο παρόν στάδιο τουλάχιστον, δεν αναμένεται να μειωθεί ο μέγιστος αριθμός ατόμων (10) ενώ έντονη συζήτηση -εξ’όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε- έγινε και για κλείσιμο των εκκλησιών.

Οι ανακοινώσεις των τελικών αποφάσεων αναμένεται να γίνουν διά στόματος του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου αύριο (Πέμπτη 10/12) ενώ τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την ερχόμενη Παρασκευή (11/12).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top