ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ: Άρχισε η συζήτηση για την Τουρκία - Διχογνωμία ηγετών για τις κυρώσεις στην Τουρκία

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ: Άρχισε η συζήτηση για την Τουρκία - Διχογνωμία ηγετών για τις κυρώσεις στην Τουρκία

Μετά τη συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, αποφάσισε να διακοπεί η συζήτηση για το κλίμα για να προηγηθούν τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Θρίλερ διαπραγματεύσεων για κυρώσεις στην Τουρκία
Την ίδια ώρα δύσκολη προβλέπεται ότι θα είναι η νύχτα στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθεί το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας και της επιβολής κυρώσεων.

Υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία είναι η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία, η Αυστρία, το Λουξεμβούργο, η Σλοβενία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Ιρλανδία και η Δανία. Κατά των κυρώσεων τάσσονται Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα, Πολωνία και Ουγγαρία.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ η ελληνική πλευρά δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη για το κείμενο συμπερασμάτων αλλά και γενικότερα για τη στάση αρκετών κρατών ως προς την επιβολή κυρώσεων κατά της Άγκυρας.

Την τακτική της Αθήνας, σκιαγράφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ θα θέσεις τους ευρωπαίους ηγέτες προ των ευθυνών τους, επικαλούμενος και το κείμενο της Συνόδου του περασμένου Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες Ολλανδία και Αυστρία έχουν στείλει παρατηρήσεις επί του κειμένου συμπερασμάτων στις οποίες γίνεται λόγος για κυρώσεις.

Πληροφορίες της Politico κάνουν λόγο για νέα έκτακτη Σύνοδος Κορυφής το Φεβρουάριο ώστε να συζητηθεί το θέμα της Τουρκίας. Άλλωστε είναι σαφές πως χώρες όπως η Μάλτα, η Ισπανία και η Ιταλία προσπαθούν να μεταθέσουν χρονικά την όποια συζήτηση.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση της Γαλλίας που έχει στηρίξει τις ελληνικές θέσεις και είναι υπέρ των κυρώσεων στην Τουρκία.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η στάση που θα τηρήσει η Γαλλία, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχε στηρίξει τις ελληνικές θέσεις και έχει ταχθεί υπέρ της επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top