ΚΟΣΜΟΣ

Προσπάθειες περιορισμού πανδημίας με μέτρα - Ενώ κρούσματα και θάνατοι καταγράφονται διεθνώς

Προσπάθειες περιορισμού πανδημίας με μέτρα - Ενώ κρούσματα και θάνατοι καταγράφονται διεθνώς

την Ιταλία, η Κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα κήρυξης της χώρας σε "κόκκινη ζώνη" από τα Χριστούγεννα μέχρι την Πρωτοχρονιά, ενώ "ανάπαυλα Χριστουγέννων" για να αποτραπεί ένα τρίτο lockdown, ζητά η αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών της Αυστρίας Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ.

Επιπρόσθετα, στο Μεξικό καταγράφηκαν πάνω από 8.600 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 249 θάνατοι, στην Τουρκία καταγράφηκαν σχεδόν 27.000 κρούσματα και 218 θάνατοι, στην Γερμανία καταγράφηκαν 16.362 κρούσματα και 188 θάνατοι, στην Ινδία καταγράφηκαν 27.071 κρούσματα και 336 θάνατοι, στην Πορτογαλία καταγράφηκαν πάνω από 4.000 κρούσματα και 98 θάνατοι, στην Νότια Κορέα καταγράφηκαν 718 κρούσματα και 7 θάνατοι, στην Κολομβία ξεπέρασαν τους 39.000 οι θάνατοι και πάνω από 1,42 εκατ. τα κρούσματα, στο Ιράκ καταγράφηκαν 1.012 κρούσματα και 14 θάνατοι, στην Κίνα καταγράφηκαν 16 κρούσματα και στη Βραζιλία καταγράφηκαν 279 νέοι θάνατοι και 21.825 νέες μολύνσεις.

Στο μεταξύ, στο Εσουατίνι πέθανε ο πρωθυπουργός του μικρού αφρικανικού βασιλείου, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό.


Ιταλία

Η Κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρύξει ολόκληρη την χώρα σε κόκκινη ζώνη (με αυστηρό lockdown) από τα Χριστούγεννα μέχρι και την Πρωτοχρονιά.

Μια τέτοια κίνηση, σύμφωνα με τους σχολιαστές, θα είχε ως κύριο στόχο να περιορισθεί σημαντικά η πιθανότητα νέας αύξησης των κρουσμάτων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, με την εμφάνιση ενός τρίτου κύματος της πανδημίας κορωνοϊού.

Το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρίαση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε με τους επικεφαλής των κομμάτων που τον στηρίζουν και αναμένεται περαιτέρω εμβάθυνσή του τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Πολλοί αναλυτές συνδέουν την πιθανότητα ουσιαστικής αυστηροποίησης των μέτρων με τον συνωστισμό που σημειώθηκε χθες και σήμερα σε πολλές εμπορικές οδούς των ιταλικών πόλεων.

Αυστρία

Εάν ο αριθμός των νέων μολύνσεων από κορωνοϊό στην Αυστρία δεν μειωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας σε 1.000 το εικοσιτετράωρο (από τις περίπου 3.000 που είναι τις τελευταίες ημέρες), πρέπει να υπάρξει μία "ανάπαυλα Χριστουγέννων", για να αποτραπεί ένα τρίτο lockdown, τονίζει η Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ, η αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αυστριακής αντιπολίτευσης, του Σοσιαλδημοκρατικού, σε συνέντευξή της στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.

"Δεν πρέπει να συνηθίσουμε τα υψηλά ποσοστά θανάτου, χθες 126 άνθρωποι πέθαναν, δεν μπορούμε έτσι απλά να αποδεχόμαστε αυτόν τον αριθμό", επισήμανε η Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ, η οποία είναι η ίδια διακεκριμένη ιατρός ιολόγος και διετέλεσε υπουργός Υγείας στην τελευταία Κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών-Λαϊκού Κόμματος.

Εάν ο αριθμός των νέων μολύνσεων κορωνοϊού δεν μειωθεί σε 1.000 την ημέρα μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, η ίδια θα μπορούσε να φανταστεί τη χώρα να περνά σε ένα είδος "χειμέριας νάρκης", σε μία χριστουγεννιάτικη "ανάπαυλα" από τις 24 Δεκεμβρίου, κατά την οποία το εμπόριο θα είναι κλειστό, τουλάχιστον για δύο εβδομάδες.
Οι αριθμοί των ημερήσιων περιπτώσεων είναι πολύ υψηλοί, από ιατρική άποψη η κατάσταση είναι "σοβαρή", σημείωσε, υπεραμυνόμενη της υποστήριξης από το κόμμα της του πρόσφατου ανοίγματος, καθώς, όπως επισήμανε, δεν υπάρχει μόνο ιολογική άποψη της κρίσης, αλλά και κοινωνική και οικονομική.

Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 8.608 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα ακόμη 249 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα ανέρχεται ως εδώ σε 113.953 θανάτους επί συνόλου 1.250.044 επιβεβαιωμένων μολύνσεων, με βάση τα επίσημα στοιχεία.

Στη χώρα καταγράφεται ο 4ος υψηλότερος αριθμός θυμάτων παγκοσμίως. Ωστόσο, αξιωματούχοι τονίζουν ότι οι αριθμοί τόσο των θανάτων, όσο και των κρουσμάτων πρέπει να είναι πολύ υψηλότεροι στην πραγματικότητα.

Τουρκία

Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 26.919 κρούσματα του SARS-CoV-2, εκ των οποίων στις 5.103 περιπτώσεις οι ασθενείς παρουσιάζουν συμπτώματα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τους 1.836.728.

Το ίδιο διάστημα, ακόμη 218 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, γεγονός που αύξησε τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη γείτονα σε 16.417 νεκρούς ως εδώ.

Στα νοσοκομεία της Τουρκίας νοσηλεύονται 5.973 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση.

Γερμανία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 16.362 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.337.078, δείχνουν σήμερα Δευτέρα τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, ακόμη 188 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 21.975 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι αριθμοί για την επιδημιολογική κατάσταση τείνουν να είναι χαμηλότερα τις Δευτέρες, καθώς τα Σαββατοκύριακο γίνονται λιγότερα τεστ στη Γερμανία και αποστέλλονται λιγότερα στοιχεία στο Ινστιτούτο.

Ινδία

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 27.071 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό να πλησιάζει ολοένα περισσότερο το όριο των 10 εκατομμυρίων: ο αριθμός τους έχει φθάσει τα 9.884.100.

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, άλλοι 336 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει τους 143.355 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Το Νέο Δελχί, η πρωτεύουσα της Ινδίας, που συγκαταλέγεται στις εστίες της πανδημίας, κατέγραψε 1.984 και 33 θανάτους, ξεπερνώντας το όριο των δέκα χιλιάδων νεκρών (ανέρχεται πλέον σε 10.014).

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 352.586.

Πορτογαλία

Το υπουργείο Υγείας της Πορτογαλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 4.044 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα της Ιβηρικής να φθάνει τους 348.744.

Παράλληλα, άλλοι 98 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 5.559 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Εσουατίνι

Ο πρωθυπουργός του μικρού αφρικανικού βασιλείου Εσουατίνι πέθανε χθες Κυριακή σε νοτιοαφρικάνικο νοσοκομείο, ανακοίνωσε το βράδυ η κυβέρνηση της άλλοτε Σουαζιλάνδης, χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια.

Ο Αμπρόζ Ντλαμίνι, πρωθυπουργός στην τελευταία απόλυτη μοναρχία της ηπείρου, ήταν 52 ετών.

Ο Ντλαμίνι είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο της Νότιας Αφρικής την 1η Δεκεμβρίου, δύο εβδομάδες και πλέον αφού διαγνώστηκε πως είχε προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Ανακοίνωσε πως μολύνθηκε τη 15η Νοεμβρίου, τονίζοντας ότι ήταν "ασυμπτωματικός" και προσθέτοντας πως αισθανόταν καλά. Προετοιμαζόταν τότε να συνεχίσει να "εργάζεται από το σπίτι" ώσπου να λάβει πράσινο φως από τους γιατρούς.

Όμως κατόπιν αποφάσισε, "για να επιταχύνει την αποθεραπεία του" να πάει σε νοσοκομείο της Νότιας Αφρικής στις αρχές του μήνα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Κατά τα επίσημα δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Κυριακή, προτού γίνει γνωστός ο θάνατος του πρωθυπουργού, το Εσουατίνι έχει καταγράψει πάνω από 6.700 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 127 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, επί συνόλου 1,2 εκατομμυρίων κατοίκων.

Νότια Κορέα

Στη Νότια Κορέα επιβεβαιώθηκαν 718 κρούσματα του SARS-CoV-2 χθες Κυριακή, αριθμός αρκετά μειωμένος από το ρεκόρ των 1.030 που είχε σημειωθεί μία ημέρα νωρίτερα, κάτι όμως το οποίο ενδέχεται να οφείλεται στο ότι έγιναν λιγότερα τεστ, ανακοίνωσε σήμερα η κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA).

Τα 682 από τα κρούσματα οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση.
Το ίδιο διάστημα, άλλοι επτά ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Ασίας να φθάνει τους 587 νεκρούς ως εδώ.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε σε 185 (+6 από την προηγουμένη).

Παρά τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα που επέβαλαν οι αρχές την περασμένη εβδομάδα, η Νότια Κορέα συνεχίζει να δοκιμάζεται από αυτό που οι αρχές στη Σεούλ αποκαλούν το τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Χιλή

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.139 κρούσματα του SARS-CoV-2, ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός μολύνσεων από την 25η Σεπτεμβρίου, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 571.919.

Το ίδιο διάστημα, 40 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν , ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανήλθε σε 15.886 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 15.886, κατά τα δεδομένα του υπουργείου.

Κολομβία

Οι υγειονομικές αρχές της Κολομβίας ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 8.702 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα των Άνδεων να φθάνει τους 1.425.774.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 187 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 39.053 νεκρούς, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Ο πρόεδρος της χώρας Ιβάν Ντούκε ανακοίνωσε ότι παρατείνεται η υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως την 28η Φεβρουαρίου 2021 σε όλη την επικράτεια.

Ωστόσο, τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλλε η κυβέρνησή του τον Μάρτιο για να ανακόψει την εξάπλωση του ιού έχουν στο μεταξύ χαλαρώσει, προκειμένου να αναζωογονηθεί η οικονομία, η οποία υπέστη βαρύ πλήγμα.

Ιράκ

Το υπουργείο Υγείας του Ιράκ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.012 κρούσματα του SARS-CoV-2 - ο χαμηλότερος αριθμός από τα μέσα του Ιουνίου - με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τους 574.634.

Ως χθες, οι αρχές ανακοίνωναν από 2.000 ως 5.000 μολύνσεις από τον ιό την ημέρα. Από τα νέα κρούσματα, τα 242 εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα Βαγδάτη, 238 στο Κιρκούκ, 109 στη Νινευή και 65 στη Ντιχόκ, διευκρίνισε το υπουργείο.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 14 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 12.579 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Κίνα

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 16 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή, έναντι 24 την προηγουμένη.

Δεκατέσσερα κρούσματα ήταν "εισαγόμενα", ανέφερε το υπουργείο, κατά τον όρο που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται σε περιπτώσεις μόλυνσης που εντοπίζονται στη διάρκεια ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Δύο κρούσματα εντόπιας μετάδοσης του ιού εντοπίστηκαν στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων, που το υπουργείο δεν συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, μειώθηκε σε 9, από 14 προηγουμένη.

Ακόμη 9 ασθενείς κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από δομές υγείας. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 313 ασθενείς με την COVID-19, επτά σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 86.741 κρουσμάτων.

Βραζιλία

Η Βραζιλία κατέγραψε 21.825 νέες θετικές στον νέο κορωνοϊό διαγνώσεις τις τελευταίες 24 ώρες και 279 θανάτους από COVID-19, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Η χώρα έχει καταγράψει μέχρι τώρα 6.901.952 θετικές διαγνώσεις αφότου ξεκίνησε η πανδημία, ενώ ο επίσημος απολογισμός των θανάτων έχει φθάσει τους 181.402, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top