ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: 'Με τα τωρινά νούμερα δεν υπάρχουν χαλαρώσεις' - Αλλάζει ώρα το κέρφιου Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς;

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: 'Με τα τωρινά νούμερα δεν υπάρχουν χαλαρώσεις' - Αλλάζει ώρα το κέρφιου Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς;

Ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Δρ Πέτρος Καραγιάννης μίλησε στο ThemaOnline με το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας κάνοντας μια μίνι ανασκόπηση της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε.

'Κάποιοι ή δεν ακούν ή δεν καταλαβαίνουν' ανέφερε ο κύριος Καραγιάννης ερωτηθείς σχετικά με το γιατί οι αριθμοί συνεχίζουν να είναι ιδιαίτερα υψηλοί. 'Μου γνωστοποιούνται περιστατικά ατόμων που παν σε άλλα σπίτια για να πάρουν π.χ φαγητό σε ανθρώπους θετικούς στον ιό. Είναι ανάγκη να μπεις σπίτι του άλλου; Δε μπορείς ν'αφήσεις το φαγητό έξω;' 

'Τα άτομα που αυτοπεριορίζονται, πρέπει να αυτοπεριορίζονται σε δωμάτιο ή χώρο που να μην τους επιτρέπει να έρθουν σε επαφή με άλλα άτομα. Όταν βρεθεί κάποιος θετικός και μένει με τη σύντροφο του στο ίδιο σπίτι και διακινείται ελεύθερα προφανώς θα μεταδόσει τον ιό.' 

Βαρόμετρο θεωρεί την εβδομάδα που διανύουμε καθώς υπερτονίστηκε εκ νέου πως χρειάζεται χρόνο για να αποδώσουν και να γίνει μια περαιτέρω αξιολόγηση ενώ για τις πολυπόθητες χαλαρώσεις των Χριστουγέννων ανέφερε πως με τα τωρινά νούμερα δεν υπάρχει χώρος για χαλαρώσεις συστήνοντας υπομονή.

Αυτό που καταφέραμε να αλιεύσουμε αφορά κάποιες ενδεχόμενες διαφοροποιήσεις στις ώρες του κέρφιου (ελεύθερης διακίνησης) για τις παραμονές αλλά και τις ημέρες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αφού όπως ο ίδιος ανέφερε προ εβδομάδων είχε γίνει παρόμοια σύσταση σε μία σύσκεψη ούτως ώστε να 'περιοριστεί' το βραδινό ανεξέλεγκτο γλέντι με το κέρφιου να ξεκινά στις 23:00 ή 00:00 και όχι στις 2:00 όπως αρχικά είχε σημειωθεί.

Όλα αυτά μοιάζουν όμως πρώιμα αφού προέχει να διαφανεί επιτέλους η επιπεδοποίηση της καμπύλης και να αρχίσουν να μειώνονται ημερήσια περιστατικά, διασπορά, μεταδοτικότητα και φυσικά νοσηλείες και θανάτοι για να γίνει κουβέντα χαλαρώσεων και ρεβεγιόν.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top