ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεοχάρους για προϋπολογισμό: «Τα θέλω μας να μπαίνουν στη σωστή ώρα» - Τι είπε για «κινδυνολόγους» και «συναίνεση»

Θεοχάρους για προϋπολογισμό: «Τα θέλω μας να μπαίνουν στη σωστή ώρα» - Τι είπε για «κινδυνολόγους» και «συναίνεση»

Δεν απάντησε ξεκάθαρα για την υπερψήφιση ή όχι του προϋπολογισμού η Ελένη Θεοχάρους, άσκησε όμως παράλληλα κριτική σε αυτούς που δεν λαμβάνουν υπόψη τον κόσμο που «παραμένει στην αβεβαιότητα» και επιμένουν να βάζουν αιτήματα την ακατάλληλη ώρα.

"Θα συνεκτιμηθούν όλα - Δεν προδικάζουμε"

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο, η Ελένη Θεοχάρους, Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, ξεκαθάρισε πως «θα συνεκτιμηθούν όλα. Η στάση του Κινήματος θα στηρίζεται σε πολιτικά επιχειρήματα και θα λάβει υπόψη και τον κόσμο που μπορεί για πάρα πολύ καιρό να βρίσκεται μέσα στην αβεβαιότητα», ενώ πρόσθεσε πως «δεν προδικάζουμε, είμαστε διατεθειμένοι να μελετήσουμε ξανά και ξανά όλα τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας».

Παράλληλα ανέφερε πως υπήρξε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν και καθυστερημένη, τονίζοντας πως «ουσιαστικά εξήγγειλε μια από τις 3 προτάσεις που του έχουμε κάνει», κάνοντας λόγο στις προτάσεις του κινήματος για διαγραφή χρεών, επιδότηση/αναστολή δόσεων για περαιτέρω χρονικό διάστημα, αλλά και για έκδοση κουπονιών διαβίωσης σε άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη.

Το αίτημα της Αλληλεγγύης για κουπόνια διαβίωσης

Για τα κουπόνια διαβίωσης εξήγησε πως αποτελεί κύριο αίτημα του Κινήματος, λέγοντας πως «όλα πρέπει να ιδωθούν μέσα στη συνολική εικόνα της φτώχιας που έχει πλήξει την κυπριακή οικονομία». Πρόσθεσε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν παίρνουν πραγματικά τίποτα, χιλιάδες άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχιας, οι οποίοι δεν έχουν καν το Ε.Ε.Ε.

Διευκρίνισε όμως πως «Δεν είμαστε κόμμα που θέλει κράτος παροχών, αλλά κράτος πρόνοιας».

Τέλος, είπε ότι το Κίνημα Αλληλεγγύη δεν έχει διασυνδέσει τον προϋπολογιοσμό με την διαφθορά, «αν και είμαστε διαπρύσιοι κήρυκες».

Τι είπε για την ιδιαίτερα τετατμένη ατμόσφαιρα μεταξύ των κομμάτων

Κληθείς να σχολιάσει τα τεκταινόμενα με τον προϋπολογισμό και τις αντιπαραθέσεις των κομμάτων, είπε ότι «πάντοτε υπάρχει μια ομάδα που κινδυνολογεί και πάντοτε υπάρχει στο τέλος συναίνεση».

Θέλοντας να σχολιάσει την ιδιαίτερα τεταμένη ένταση, είπε ότι είναι μια ευκαιρία για προεκλογική, αλλά και ευκαιρία να «διακηρύξουμε τα θέλω μας». Αλλά εξήγησε πως αυτά πρέπει να «μπαίνουν στη σωστή ώρα, να τα παλεύεις με τους σωστούς τρόπους. Να τα απαριθμούμε αυτή τη στιγμή που υπάρχουν 300 χιλιάδες πολίτες που δεν θα έχουν να βάλουν κάτι στο τραπέζι τους, είναι λάθος», κατέληξε η κ. Θεοχάρους.

«Εάν δεν υπάρχουν κονδύλια δεν θα μπορέσει το κράτος να εκταμιεύσει προγράμματα χρηματοδότησης», λέγοντας χαρακτηριστικά το πρόγραμμα «Next Generation Youth» το οποίο είναι αρκετά εκατομμύρια και σύμφωνα με την κ. Θεοχάρους, λήγουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου οι προθεσμίες».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top