ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Αυστηρότερα μέτρα λόγω γιορτών ανακοινώνουν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις - Άνοδος κρουσμάτων διεθνώς

Αυστηρότερα μέτρα λόγω γιορτών ανακοινώνουν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις - Άνοδος κρουσμάτων διεθνώς

Αυστηρότερα μέτρα ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις σε μια προσπάθεια περιορισμού του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Τα κρούσματα αυξάνονται σε όλο τον πλανήτη και τα νοσοκομεία γεμίζουν.

Ευρώπη

Γενικό, αυστηρό lockdown τίθεται σε ισχύ από σήμερα και τουλάχιστον ως τη 10η Ιανουαρίου σε όλη την Γερμανία, μετά την αποτυχία του "μερικού lockdown" που εφαρμόστηκε από τη 2η Νοεμβρίου να ανακόψει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για δύο "πολύ σκληρούς" μήνες, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, προειδοποίησε η Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ. Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, τα καταστήματα λιανικής, τα οποία ήταν μέχρι τώρα ανοιχτά, αναστέλλουν την λειτουργία τους, με εξαίρεση όσα πωλούν "απολύτως απαραίτητα" είδη: φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, σημεία πώλησης εφημερίδων και παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών, καταστήματα ειδών διατροφής και φροντίδας ζώων, καθώς και καταστήματα με εποχικά είδη.

Τα σχολεία κλείνουν κι αυτά ήδη από σήμερα, με την έκκληση της πολιτείας οι μαθητές να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι πριν συναντήσουν συγγενείς ή φίλους κατά την διάρκεια των εορτών.

Σε αυτές τις συγκεντρώσεις, επιτρέπεται ωστόσο να συναντηθούν έως και πέντε πρόσωπα, χωρίς να υπολογίζονται παιδιά κάτω των 14 ετών.

Οι πολιτικές και υγειονομικές αρχές απευθύνουν ακόμη έκκληση να μην πραγματοποιηθούν "μη απαραίτητα" ταξίδια, στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, ενώ όποιος επιστρέφει από το εξωτερικό, θα πρέπει να μείνει σε δεκαήμερη προληπτική καραντίνα ή πενθήμερη, εφόσον υποβληθεί σε τεστ το αποτέλεσμα του οποίου είναι αρνητικό.

Οι εκκλησίες θα μπορούν κατά τις ημέρες των εορτών να λειτουργήσουν, μόνο ωστόσο στον βαθμό που είναι εφικτό να τηρείται η ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των πιστών, και πάντα με την χρήση προστατευτικής μάσκας.

Το Υπουργείο Υγείας της Πορτογαλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.638 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τους 353.576.

Ο κορυφαίος ειδικός που συμβουλεύει την ελβετική Κυβέρνηση για την πανδημία του κορωνοϊού, την κάλεσε να επιβάλει άμεση και αυστηρή καραντίνα για τον περιορισμό του ποσοστού της διασποράς, απηχώντας τις εκκλήσεις άλλων επιστημόνων, αξιωματούχων και ιατρών. "Πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε πολύ σκληρά μέτρα, όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο", δήλωσε ο Μάρτιν `Ακερμαν, ο οποίος ηγείται του ανεξάρτητου επιστημονικού συμβουλευτικού σώματος για την COVID-19, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου.

Ο `Ακερμαν ζήτησε το κλείσιμο των εστιατορίων και των καταστημάτων που πωλούν μη απαραίτητα είδη καθώς και αυστηρούς κανόνες εργασίας από το σπίτι.

Η Ελβετία κατέγραψε 4.271 μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες και 103 θανάτους.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 11.532 νέες μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες, από 3.063 που καταγράφηκαν τη Δευτέρα.

Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία ασθενών με COVID-19 άρχισε ξανά να μειώνεται σήμερα, έπειτα από τρεις συνεχείς ημέρες αύξησης των εισαγωγών, καθώς η χώρα εξήλθε σήμερα από την καραντίνα, την οποία αντικαθιστά με απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που πέθαναν από τη νόσο COVID-19 αυξήθηκε κατά 790 και το σύνολο των θυμάτων ανέρχεται σε 59.072.

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.560 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει τους 360.630. Παράλληλα, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν υποκύψει εξαιτίας της COVID-19 αυξήθηκε κατά 10 στους 3.014.

Λατινική Αμερική - ΗΠΑ

Το Υπουργείο Υγείας της Κολομβίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 10.130 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει τους 1.444.646.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 161 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 39.356 νεκρούς, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 11.228 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι 801 ασθενείς με την COVID-19. Ο απολογισμός της πανδημίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 115.099 νεκρούς επί συνόλου 1.267.202 καταγεγραμμένων μολύνσεων.

Το Υπουργείο Υγείας του Παναμά ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου το οποίο ανέπτυξαν η αμερικανική φαρμακευτική βιομηχανία Pfizer και το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BioNTech.

Η πρώτη παρτίδα δόσεων του εμβολίου αναμένεται στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.
Η γειτονική Κόστα Ρίκα ανακοίνωσε νωρίτερα χθες ότι επίσης προχώρησε στην έγκριση της κατεπείγουσας χρήσης του εμβολίου. Άδειες για την κατεπείγουσα χρήση του έχουν ήδη χορηγήσει οι αρχές των ΗΠΑ, της Βρετανίας, του Καναδά, του Μπαχρέιν, του Μεξικού, της Σαουδικής Αραβίας και της Σιγκαπούρης.

Το Υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.498 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει τους 575.329. Παράλληλα, άλλοι 18 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 15.949 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Το Υπουργείο Υγείας στην Κόστα Ρίκα ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου που ανέπτυξαν η αμερικανική φαρμακευτική βιομηχανία Pfizer και το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BioNTech.

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 42.889 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα ακόμη 964 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη μεγαλύτερη χώρα της Νότιας Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 182.799 νεκρούς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατέγραψαν χθες νέο ρεκόρ κρουσμάτων του SARS-CoV-2, με πάνω από 248.000 μολύνσεις να επιβεβαιώνονται σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ταυτόχρονα η χώρα θρήνησε άλλους 2.706 θανάτους.

Οι ΗΠΑ σπάνε το ένα μαύρο ρεκόρ πίσω από το άλλο εδώ και δύο εβδομάδες. Το όριο των 200.000 μολύνσεων σε ένα 24ωρο έχει ξεπεραστεί τις 10 από τις τελευταίες 13 ημέρες.

Ο αριθμός των ασθενών που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία βρίσκεται επίσης στο υψηλότερο επίπεδό του από την εκδήλωση της πανδημίας: 113.000 κλίνες είναι κατειλημμένες από ανθρώπους με την COVID-19.

Η κολοσσιαία εκστρατεία εμβολιασμού που άρχισε προχθές Δευτέρα στις ΗΠΑ, με τις πρώτες ενέσεις του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech, δεν θα αναχαιτίσει την έξαρση της πανδημίας, έχουν προειδοποιήσει ειδικοί και αξιωματούχοι: θα χρειαστούν πολλοί μήνες προτού να έχει ανοσοποιηθεί αρκετά μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Αφρική

Το Υπουργείο Υγείας της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 7.552 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τους 873.679. Ακόμη 210 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα να φθάνει τους 23.661 νεκρούς .

Ασία

Στη Νότια Κορέα επιβεβαιώθηκαν 1.078 κρούσματα του SARS-CoV-2 ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη, ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό που έχει καταγραφεί ως εδώ, ενημέρωσε σήμερα η κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA). Το ρεκόρ καταγράφηκε τρεις ημέρες αφότου τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.000 για πρώτη φορά στη χώρα της Ασίας από τον Ιανουάριο, όταν είχε διαγνωστεί η πρώτη επιβεβαιωμένη περίπτωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top