Συνεδριάζει ο ΠΟΥ για το νέο στέλεχος του κορωνοϊού

Συνεδριάζει ο ΠΟΥ για το νέο στέλεχος του κορωνοϊού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συγκάλεσε για αύριο, Τετάρτη, μια συνάντηση των μελών του με θέμα τις στρατηγικές για την αντιμετώπιση μιας νέας, πιο μολυσματικής μετάλλαξης του νέου κορωνοϊού που έχει εμφανιστεί στη Βρετανία. Μια εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού τόνισε ότι η συνάντηση συγκαλείται για να βοηθήσει στην ανταλλαγή πληροφοριών.

"Ο περιορισμός των ταξιδιωτικών μεταφορών για τη συγκράτηση της εξάπλωσης είναι συνετός έως ότου έχουμε καλύτερη πληροφόρηση", δήλωσε σε tweet του ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη.

Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατευνάζει τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει αυτό το νέο στέλεχος του ιού που έχει σημάνει συναγερμό στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι είναι ένα φυσιολογικό μέρος της εξέλιξης μιας πανδημίας και επαινεί τη Βρετανία για τον εντοπισμό της μετάλλαξης.

Με πολυάριθμες χώρες να έχουν κλείσει τα σύνορά τους με το Ηνωμένο Βασίλειο και φορτηγά να εμποδίζονται να εισέλθουν στη Γαλλία σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων στη νότια Αγγλία, ο ΠΟΥ τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα και να διευκολυνθούν οι μεταφορές εμπορευμάτων για βασικές προμήθειες όπως τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα.

"Οι αλυσίδες εφοδιασμού για βασικά αγαθά και τα αναγκαία ταξίδια πρέπει να παραμείνουν εφικτά", δήλωσε ο Κλούγκε.

Φαρμακοβιομηχανίες όπως η BioNTech και η Moderna προσπαθούν να εξετάσουν τα εμβόλια τους κατά της Covid-19 έναντι αυτής της νέας μετάλλαξης του ιού.

Ο ΠΟΥ επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν ακόμη επαρκείς πληροφορίες για να καθοριστεί εάν η νέα μετάλλαξη μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE