ΔΙΕΘΝΗ

ΛΟΝΔΙΝΟ: Χωρίς εορτασμούς αλλάζουν τη χρονιά - Θα ηχήσει η καμπάνα του 'Big Ben' τα μεσάνυχτα

ΛΟΝΔΙΝΟ: Χωρίς εορτασμούς αλλάζουν τη χρονιά - Θα ηχήσει η καμπάνα του 'Big Ben' τα μεσάνυχτα

Η πρωτοχρονιάτικη παράδοση θέλει 100.000 Λονδρέζους και επισκέπτες να συγκεντρώνονται στη βόρεια όχθη του Τάμεση για να παρακολουθήσουν τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα από το London Eye με την αλλαγή του έτους. 

Φέτος, ωστόσο, με τη χώρα να μετρά πάνω από 70.000 νεκρούς και με περισσότερους από 22.000 πολίτες να νοσηλεύονται λόγω κορωνοϊού, τα πυροτεχνήματα έχουν ματαιωθεί. 

Ο Δήμαρχος Λονδίνου Σαντίκ Καν δεν ήθελε να λειτουργήσει το φαντασμαγορικό σόου ως δέλεαρ για κάποιους να συρρεύσουν στο κέντρο. Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, «δε θα συμβεί τίποτα στην πόλη» για την υποδοχή του 2021.

Αυτό που θα γίνει είναι η προβολή μέσω BBC και διαδικτυακά μέσω κοινωνικών δικτύων ενός μαγνητοσκοπημένου σόου με φώτα και με εικόνες από τις έστω λίγες θετικές στιγμές του 2020, όπως τα εβδομαδιαία χειροκροτήματα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο πρώτο κύμα της πανδημίας, αποσπάσματα από δράσεις του κινήματος Black Lives Matter κ.ά.

Με το 78% της Αγγλίας από σήμερα υπό lockdown και την υπόλοιπη χώρα σε βαθμίδες αυστηρών περιοριστικών μέτρων (πλην της νήσου Σίλι), απαγορεύονται και οι συναντήσεις σε σπίτια, επομένως με τα καταστήματα κλειστά ο καθένας θα περάσει αυτή την Πρωτοχρονιά στο σπίτι του με την οικογένεια ή τους συγκατοίκους του, έστω με την πρόσθετη παρέα των μελών της «φούσκας υποστήριξης» που μπορεί να έχει συγκροτήσει με ευάλωτα άτομα.

Αυτό που θα γίνει πάντως είναι πως ακριβώς τα μεσάνυχτα θα ηχήσει η καμπάνα του Big Ben παρά τις συνεχιζόμενες εργασίες ανακαίνισης.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top