Η Κυβέρνηση της Αυστραλίας άλλαξε μια λέξη στον εθνικό ύμνο για να αναγνωρίσει τον ρόλο των Αβοριγίνων

Η Κυβέρνηση της Αυστραλίας άλλαξε μια λέξη στον εθνικό ύμνο για να αναγνωρίσει τον ρόλο των Αβοριγίνων

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας άλλαξε σήμερα μία λέξη στους στίχους του εθνικού ύμνου της χώρας, ώστε να αναγνωρίσει τον ρόλο, τον πολιτισμό και την ιστορία των ιθαγενών λαών.


Ο δεύτερος στίχος του ύμνου "Advance Australia Fair" ("Προχώρα όμορφη Αυστραλία"), που μέχρι σήμερα ήταν «είμαστε νέοι και ελεύθεροι», αντικαταστάθηκε από τη φράση «είμαστε ενωμένοι και ελεύθεροι», ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

«Η Αυστραλία, ως σύγχρονο έθνος, είναι σχετικά νέα, όμως η ιστορία της χώρας μας είναι πανάρχαια, όπως είναι οι ιστορίες των Πρώτων Εθνών, τις οποίες αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε», γράφει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στην εφημερίδα The Age.

Η αλλαγή αυτή «δεν αφαιρεί τίποτα, αλλά πιστεύω ότι πραγματικά προσθέτει» στο νόημα των στίχων, τόνισε. Αυτή η μικρή αλλαγή στους στίχους, ώστε να αναγνωριστεί η ιστορία των Αβοριγίνων της Αυστραλίας, είχε προαναγγελθεί, όμως ο συντηρητικός Πρωθυπουργός την ανακοίνωσε επίσημα αργά το βράδυ, λίγες ώρες πριν από τον ερχομό της Πρωτοχρονιάς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «κλειδί» που θα... ξεκλειδώσει την τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Το «κλειδί» που θα... ξεκλειδώσει την τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε κάποιες εξελίξεις , οι οποίες θα βοηθήσουν προς την πορεία όχι μόνο των ΜΟΕ αλλά πολύ περισσότερο της επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, δημιούργησαν και πάλι ερωτηματικά, τα οποία εκ των πραγμάτων θυμίζουν προηγούμενες δηλώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη, για εμπλοκή της ΕΕ, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

BEST OF TOTHEMAONLINE