ΔΙΕΘΝΗ

Η αμερικανική Γερουσία έσβησε το βέτο του Τραμπ για το νομοσχέδιο με τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Η αμερικανική Γερουσία έσβησε το βέτο του Τραμπ για το νομοσχέδιο με τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Η Γερουσία των ΗΠΑ ανέτρεψε το βέτο του Ντόναλντ Τραμπ για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ για το 2021, που -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εντός 30 ημερών για την προμήθεια των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η Γερουσία των ΗΠΑ, βρήκε την απαραίτητη πλειοψηφία που απαιτείτο ώστε να ακυρωθεί το βέτο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με το αμυντικό νομοσχέδιο, που προβλέπει μεταξύ άλλων, κυρώσεις προς την Τουρκία, για την αγορά των S-400.

Ουσιαστικά, η Τουρκία θα πρέπει να δώσει πίσω τους πυραύλους ή να μην τους χρησιμοποιήσει ώστε να ακυρωθούν οι κυρώσεις προς την χώρα. 

Η Γερουσία που ελέγχεται από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα συναντήθηκε κατά τη διάρκεια μιας σπάνιας πρωτοχρονιάτικης συνεδρίασης για να παρακάμψει το βέτο του Τραμπ για ένα τεράστιο αμυντικό νομοσχέδιο, ύψους 740 δισ. δολαρίων, το οποίο συμπεριλαμβάνει και κυρώσεις προς την αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ, για την αγορά των S-400 από τη Ρωσία, και παρόλο που η ψηφοφορία είναι ακόμα ανοιχτή, οι θετικές ήφοι έχουν ξεπεράσει το απαιτούμενο ποσοστό των 2/3 που χρειάζονται, γράφει το The Hill.

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη παράκαμψη βέτο, επί προεδρίας Τραμπ και μάλιστα, λίγες μέρες πριν αναλάβει τα ηνία της χώρας, ο Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: CNN.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top